KİŞİSEL BİLGİLER
Cengiz TÜRKAY
Adı Soyadı Arş. Gör. Cengiz TÜRKAY
Birimi Ziraat Fakültesi
Bölüm Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Tahıllar Ve Yemeklik Baklagiller Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta cengizturkay@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-3857-0140
Akademik Hesaplar
Google ScholarResearchGateLinkedinResearcherID
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 16.7.2019
Yüksek Lisans
Doktora
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1KARAMAN R., TÜRKAY C. (2023). TARIMSAL ESKİ SORUNLARA YENİ YAKLAŞIMLAR. Ankara, (pp. 53-81). IKSAD yayın evi.
  • 2KARAMAN R., TÜRKAY C., AKGÜN İ. (2022). Current Debates in Agriculture, Forestry and Aquaculture Sciences. İzmir, (pp. 33-50). Platanus Publishing.
    • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1TÜRKAY C., KARAMAN R. (2024). Effect of Biogas Solid Waste on Mineral Content of Barley (Hordeum vulgare conv. distichon). Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 11, 276-286.https://doi.org/10.19159/tutad.1513766
    • 2KARAMAN R., TÜRKAY C. (2024). Effects of Bacteria, Molybdenum and Sulphur Fertilization on Agronomic and Quality Characteristics of Mung Bean. Selcuk Journal of Agricultural and Food Sciences, , 274-287.https://doi.org/10.15316/SJAFS.2024.026
    • 3ALDEMİR Z., KARAMAN R., TÜRKAY C., BİRGÜCÜ A. K. (2024). Maş fasulyesi (Vigna radiata L.) Tohumlarında Callosobruchus maculatus F. (Coleoptera: Chrysomelidae) Zararı Üzerine Rezene (Foeniculum vulgare Mill.) Yağının Etkisi. Ziraat Fakültesi Dergisi, 19, 75-84.https://doi.org/10.54975/sduzfd.1571863
    • 4KARAMAN R., AKGÜN İ., TÜRKAY C. (2024). Nutritional, phenol content and antioxidant activity of edible sprouts of commonly occurring plants. Vegetos, 37, 2131-2137.https://doi.org/10.1007/s42535-024-00818-2
    • 5KARAMAN R., TÜRKAY C., Yumak Ş., BİRGÜCÜ A. K. (2023). Maş Fasulyesi Tohumlarında Callosobruchus maculatus F.(Coleoptera: Chrysomelidae) Erginlerinin Beslenme Miktarı ve Çimlenme Özelliklerine Etkileri. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11, 105-111.
    • 6AKGÜN İ., TÜRKAY C., KARAMAN R., KOÇABAŞ A. (2023). Tatlı Mısırda (Zea mays saccharata Sturt.) Azotlu Gübre Çeşit ve Dozlarının Koçan Verimi ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi, 5, 66-73.
    • 7AKGÜN İ., KARAMAN R., TÜRKAY C. (2023). İki ve Altı Sıralı Arpa (Hordeum vulgare conv. distichon ve Hordeum vulgare conv. hexastichon) Çeşitlerinde Kolçisin Uygulamasının Meydana Getirdiği Varyasyonlar . Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online), 37, 1-15.
    • 8ALABOZ P., DENGİZ O., PACCİ S., DEMİR S., TÜRKAY C. (2022). Farklı Organik Atık Uygulamasının Toprak Kalitesi Üzerine Etkisinin SMAF Modeli ile Belirlenmesi. Yuzuncu Yil Universitesi Tarim Bilimleri Dergisi, 32, 21-32.https://doi.org/10.29133/yyutbd.1015943
    • 9KARAMAN R., TÜRKAY C. (2022). Arpada (Hordeum vulgare L.) biyogaz atığı uygulamalarının agronomik ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 59.https://doi.org/10.20289/zfdergi.1098688
    • 10KARAMAN R., TÜRKAY C. (2022). Türkiye’deki maş fasulyesi [Vigna radiata (L.) Wilczek] genotiplerinin çıkış ve fide özellikleri yönünden karakterizasyonu. Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 27, 434-444.https://doi.org/10.37908/mkutbd.1086965
      • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1KARAMAN R., TÜRKAY C. (2024). Agronomic and quality properties and mineral contents of mung bean [Vigna radiata (L.) Wilczek] genotypes grown at different altitudes. Pakistan Journal of Botany, 56, 523-530.https://doi.org/10.30848/PJB2024-2(2)
      • 2KARAMAN R., TÜRKAY C., ODABAŞ M. S. (2024). DETERMINATION OF SUPERIOR BEAN GENOTYPES IN COOKING AND PHYSICOCHEMICAL BY MULTI-CRITERIA DECISION-MAKING METHOD. Turkish Journal Of Field Crops, 29, 82-91.https://doi.org/10.17557/tjfc.1373978
      • 3KARAMAN R., ODABAŞ M. S., TÜRKAY C. (2024). Estimation of Mung Bean [Vigna radiata (L.) Wilczek] Pod Shell Rate Using Curve Fitting and Artificial Neural Network Techniques. Brazilian Archives of Biology and Technology, 67, 1-10.https://doi.org/10.1590/1678-4324-2024230283
      • 4KARAMAN R., TÜRKAY C., KAYA M. (2022). Maş Fasulyesi Tohum Hasadı Artıklarının Hayvan Beslemede Kullanılabilme Potansiyeli. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 19.https://doi.org/10.33462/jotaf.894836
      • 5KARAMAN R., TÜRKAY C., AKGÜN İ. (2021). Yulaf Çim Suyunun Bazı Yabancı Ot ve Kültür Bitkisi Tohumlarının Çimlenme ile Fide Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 18, 312-321.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1KARAMAN R., TÜRKAY C. (2023). Changes in Germination and Quality Characteristics of Mung Bean Seeds Stored for Different Times. ANADOLU JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES, , 581-596.https://doi.org/10.7161/omuanajas.1338713
        • 2ALABOZ P., DENGİZ O., KARAMAN R., TÜRKAY C. (2022). Hümik Asit Uygulamalarının Toprak Kalitesi ve Maş Fasulyesi Verimine Etkisi. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, 10, 17-27.https://doi.org/10.33202/comuagri.1065170
        • 3KARAMAN R., KAYA M., TÜRKAY C. (2020). Determination of Forage Yield, Quality and Mineral Content Mung Bean Growing as Second Crop. TURKISH JOURNAL of AGRICULTURE-FOOD SCIENCE and TECHNOLOGY, 8, 2118-2124.
        • 4KARAMAN R., AKGÜN İ., TÜRKAY C. (2020). İnsan Beslenmesinde Alternatif Besin Kaynağı: Yulaf. Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi, 2, 78-85.
          • Ulusal Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1KARAMAN R., TÜRKAY C. (2021). Börülcede Bazı Fiziksel ve Teknolojik Özelliklerin Belirlenmesi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12, 477-485.https://doi.org/10.29048/makufebed.1004466
            • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1KARAMAN R., TÜRKAY C. (2024). Investigation of Changes in Germination and Seedling Characteristics of SoybeanSeeds with Different Packaging Material and Storage Period. II. INTERNATIONAL EDIBLE & OIL SEEDS CONGRESS, Ekim 31-2, Antalya.
            • 2KARAMAN R., TÜRKAY C., ALABOZ P., ÇETİNKAYA S. (2024). EFFECT OF BORON AND HUMIC ACID APPLICATIONS ON NUTRIENT CONTENT OF MUNG BEAN. INTERNATIONAL AEGEAN CONFERENCES Natural & Medical Sciences, Ekim 5-7, İzmir.
            • 3KARAMAN R., TÜRKAY C. (2023). DETERMINATION OF CHANGES IN SWEET CORN APPLIED DIFFERENT NITROGEN DOSES DURING STORAGE. 13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT, Kasım 28-29, Uşak, 310-325.
            • 4KARAMAN R., TÜRKAY C. (2023). INVESTIGATION OF CHANGES IN SOME QUALITY CHARACTERISTICS OF SWEET CORN UNDER DIFFERENT PACKAGING AND STORAGE CONDITIONS. SIVAS II. International Conference on Scientific and Innovation Research, Eylül 15-17, sivas, 832-847.
            • 5KARAMAN R., AKGÜN İ., TÜRKAY C. (2022). Effects of seed colour and seed coat on germination in bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds. 4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2022), Aralık 14-16, Ankara, 774-783.
            • 6KARAMAN R., TÜRKAY C. (2022). RESEARCHS ON QUALITY CHARACTERISTICS OF SWEET CORN COB DURING STORAGE OF DIFFERENT HUSK QUANTITIES. CUKUROVA 9 th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Ekim 9-11, Adana, 115-124.
            • 7KARAMAN R., KAYA M., TÜRKAY C. (2022). EFFECTS OF MYCORRHIZA EFFECTIVENESS AND DIFFERENT ADHESIVE AGENTS USED IN BACTERIA INOCULATION PROCESS TO CHICKPEA FOR NODULATION AND SOME SEEDLING GROWTH. IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, Ağustos 31-2, Edirne, 552-557.
            • 8KARAMAN R., TÜRKAY C. (2021). EFFECT OF SALINITY AND DROUGHT STRESS FACTORS ON MUNGBEAN. 5.INTERNATIONAL GAP FOOD,AGRICULTURE AND VETERINARYSCIENCES CONGRESS, Kasım 1-2, Şanlıurfa, 1-10.
            • 9KARAMAN R., TÜRKAY C. (2021). EFFECTS OF WHEY APPLICATIONS ON GERMINATION AND SEEDLING CHARACTERISTICS IN CHICKPEA CULTIVARS. ISPEC 7th INTERNATIONAL CONFERENCE on AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT, Eylül 18-19, MUŞ.
            • 10KARAMAN R., TÜRKAY C. (2021). CHANGES IN PHYSICAL AND QUALITY CHARACTERISTICS OF SWEET CORN VARIETIES DURING STORAGE. III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Eylül 1-3, EDİRNE.
            • 11KARAMAN R., AKGÜN İ., TÜRKAY C. (2021). EFFECT OF DIFFERENT HARVEST PERIODS AND NITROGEN DOSES ON THE YIELD AND QUALITY PROPERTIES IN SWEET CORN. III. Balkan Agriculture Congress, Ağustos 29-1, EDİRNE.
            • 12KARAMAN R., KAYA M., TÜRKAY C. (2021). RESEARCH ON GRAIN CHARACTERISTICS OF LEBLEBİ CHICKPEA GENOTYPES A ND REGISTERED V ARIETIES. 4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Mayıs 20-22, AYDIN.
            • 13KARAMAN R., AKGÜN İ., TÜRKAY C. (2021). Research on Physical and Some Quality Features of Bread Wheat Grain. International Congress of Engineering and Natural Sciences, Mayıs 7-9, ANKARA.
              • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1KARAMAN R., ODABAŞ M. S., TÜRKAY C. (2024). Fasulyede Farklı Islatma Materyallerinin Pişme Süresi Üzerinde Etkileri. III. Uluslararası (15. Ulusal) Tarla Bitkileri Kongresi, Eylül 19-21, Tokat.
                • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                • 1Yerli Tip Lavanta Hasat Makinasının Tasarımı ve Prototipin Geliştirilmesi, -Tübitak 1005, 2022, Tamamlandı.
                • 2Farklı Fenolojik Dönemlerde Su Kısıtı, Biyogübre ve Potasyum Uygulamalarının Mısır Bitkisinin (Zea mays L. indentata) Verim, Su Kullanım Etkinliği ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi, -Tübitak 1002, Devam Ediyor.
                • 3Maş Fasulyesinde Gama Işıması Uygulamalarının M3 Generasyonunda Bazı Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerine Mutagenik Etkilerinin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Devam Ediyor.
                  • Akademik Görevler
                  • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü/Tahıllar Ve Yemeklik Baklagiller Anabilim Dalı/ Araştırma Görevlisi (2023-...)
                    • İdari Görevler
                    • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öz Değerlendirme Takımı Üyeliği (2024-...)
                    • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sürekli İyileştirme Komisyon Üyeliği (2024-...)
                    • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kalite Komisyon Üyeliği (2024-...)
                    • 4Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ders Programı Koordinatörlüğü (2023-...)