KİŞİSEL BİLGİLER
Göknur SÜRENGİL
Adı Soyadı Arş. Gör. Dr. Göknur SÜRENGİL
Birimi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
Bölüm Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı İşleme Teknolojisi Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon 2462146425
E-Posta goknursurengil@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 19.8.2010
Yüksek Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ) 18.8.2014
Doktora ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (DR) 22.2.2024
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1SÜRENGİL G. (2024). FERMENTATION IN AQUATIC PRODUCTS: FROM TRADITION TO THE FUTURE SCIENTIFIC STUDIES IN THE FIELDS OF FISHERIES AND AGRICULTURE. Çanakkale, (pp. 49-59). Holistence Publications.
  • 2KUBİLAY A., YILDIRIM P., SÜRENGİL G., KAN Ş. (2022). KADIN AKADEMİSYENLER GÖZÜYLE ÇALIŞMA YAŞAMINDA KADIN OLMAK II. (pp. 17-44). DETAY YAYINCILIK.
    • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1BİLGİN Ş., İZCİ L., SÜRENGİL G., ÜMÜT F. (2023). Farklı Ağaç Talaşları ile Dumanlamanın Türk Somonunun Duyusal ve Mikrobiyolojik Kalitesine Etkileri. Acta Aquatica Turcia, 19, 266-276.https://doi.org/10.22392/actaquatr.1227116
    • 2SÜRENGİL G., KILINÇ B., YALÇIN H. T. (2023). Antimicrobial Activity of Edible Surface-active Xanthan Gum Coating Enriched with Different Extracts and Effect on Quality of Rainbow Trout (Onchorhyncus mykiss). Eurasian Journal of Food Science and Technology, 7, 59-73.
    • 3KILINÇ B., YALÇIN H. T., SÜRENGİL G. (2018). Meyve Kabuklarının Gıdalar için Antimikrobiyal Madde ve Yenilebilir Film olarak Etkinliklerinin Belirlenmesi. The Black Sea Journal of Sciences, 8, 144-157.https://doi.org/10.31466/kfbd.409052
    • 4KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2015). Identification of spoilage microorganisms in fresh trout fillets coated with silver antimicrobial edible film. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 32, 183-192.https://doi.org/10.12714/egejfas.2015.32.4.02
    • 5SÜRENGİL G., KILINÇ B. (2011). GIDA - AMBALAJ SEKTÖRÜNDE NANOTEKNOLOJİK UYGULAMALAR VE SU ÜRÜNLERİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Journal of FisheriesScience.com, 5, 317-325.https://doi.org/10.3153/jfscom.2011036
      • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1KILINÇ B., SÜRENGİL G., YALÇIN H. T. (2023). The impact of edible film coatings with lemon and orange peel extracts on microbial flora and shelf-life of squid (Loligo vulgaris) rings and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets. KSU Journal of Agriculture and Nature, 26, 172-182.https://doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.995995
      • 2KOCA H. U., SÜRENGİL G., Aktaş Ö., Pak F., BAHADIR K. S. (2023). Seasonal Variation in Proximate Composition and Fatty Acid Profiles of Three Scorpion Fish from the Mediterranean Sea, Turkey. Journal of Aquatic Food Product Technology, 32, 209-217.https://doi.org/10.1080/10498850.2023.2179905
      • 3ÖZTÜRK F., GÜNDÜZ H., SÜRENGİL G. (2021). The effects of essential oils on inactivation of Listeria monocytogenes in rainbow trout cooked with sous vide. Journal of Food Processing and Preservation, 45.https://doi.org/10.15832/ankutbd.490936
      • 4ÖZTÜRK F., GÜNDÜZ H., SÜRENGİL G. (2018). Effects of alginate based coatings with pomegranate peel extract othe microbial quality of mackerel fillets. Journal of Agricultural Sciences, 24, 445.
      • 5KILINÇ B., ALTAŞ S., SÜRENGİL G., ÖZDİL N. (2016). The Development of New and Alternative Type of Packaging for Atlantic Salmon (Salmo salar) Fillets by Producing Nonwoven Fabrics. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 41.https://doi.org/10.1111/jfpp.12850
      • 6KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2016). Microbiological changes in whiting (Merlangius merlangusLinneaus, 1758) fillets during short-term cold storage and a traditional ‘pastrami-like’ treatment. JOURNAL OF APPLIED ICHTHYOLOGY, 32, 548-551.https://doi.org/10.1111/jai.13043
      • 7Zhang B., Samapundo S., Rademaker M., Noseda B., Denon Q., de B. I., SÜRENGİL G., De B. B., Devlieghere F. (2014). Effect of initial headspace oxygen level on growth and volatile metabolite production by the specific spoilage microorganisms of fresh-cut pineapple. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 55, 224-231.https://doi.org/10.1016/j.lwt.2013.08.018
      • 8Zhang B., Samapundo S., Pothakos V., de B. I., SÜRENGİL G., Noseda B., Devlieghere F. (2013). Effect of atmospheres combining high oxygen and carbon dioxide levels on microbial spoilage and sensory quality of fresh-cut pineapple. POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY, 86, 73-84.https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2013.06.019
      • 9Zhang B., Samapundo S., Vasileios P., SÜRENGİL G., Devlieghere F. (2013). Effect of high oxygen and high carbon dioxide atmosphere packaging on the microbial spoilage and shelf-life of fresh-cut honeydew melon. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 166, 378-390.https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.08.002
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1GENÇ İ. Y., SÜRENGİL G., ATSATAN K. (2022). Effect of Organic Acid Added Washing Solution on the Quality of Fresh Chilled Sea Bream (Sparus aurata). Turkish Journal of Science and Engineering, 4, 35-41.https://doi.org/10.55979/tjse.1131323
          • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
          • 1SÜRENGİL G., DİLER A. (2024). Latilactobacillus sakei ve Postbiyotiklerinin Bazı Gıda Patojenlerine ve Alabalıkta Listeria monocytogenes Üzerine Antimikrobiyal Etkileri. 22. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Ankara Üniversitesi - 2024, Mayıs 16-18, Ankara.
          • 2KUBİLAY A., SÜRENGİL G., YILDIRIM P., KAN Ş. (2022). Alabalık yetiştiriciliği sektöründe kadın su ürünleri mühendisleri. 6. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Eylül 15.
          • 3BİLGİN Ş., İZCİ L., SÜRENGİL G., ÜMÜT F. (2022). Farklı odun talaşları ile dumanlamanın Türk somonunun duyusal ve mikrobiyolojik kalitesine etkileri. 6. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Eylül 15.
          • 4KUBİLAY A., YILDIRIM P., SÜRENGİL G., KAN Ş. (2022). ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ SEKTÖRÜNDE KADIN SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ. 6. ULUSAL ALABALIK SEMPOZYUMU, Eylül 15-16, Isparta.
          • 5DİLER A., SÜRENGİL G. (2021). Covid-19 ve Su Ürünlerinin Covid-19’a Karşı Etkileri. 21.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 21-23.
          • 6SÜRENGİL G., DİLER A. (2021). Fermente Balık ve Sağlık. 21.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 21-23.
          • 7SÜRENGİL G., KILINÇ B., YALÇIN H. T. (2015). Defne Laurus Nobilis Ve Fesleğen Ocimum Basilicum Eksraktları Kullanılarak Üretilen Yenilebilir Filmlerin Alabalık Oncorhynchus Mykiss Filetolarına Etkilerinin Tespiti. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 1-4, 146.
            • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
            • 1SÜRENGİL G., DİLER A. (2022). Farklı pişirme tekniklerinin gökkuşağı alabalığında (Oncorhynchus mykiss) besin kalitesine etkisi. 6. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Eylül 15.
            • 2UÇAN H., SÜRENGİL G. (2022). Piyasada satışa sunulan bazı işlenmiş alabalık ürünlerinin mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin incelenmesi. 6. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Eylül 15.
            • 3SÜRENGİL G., ÖZTÜRK F. (2017). Su Ürünleri Tazeliğinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar Tazelik Indikatörleri. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2017, Eylül 12-15.
            • 4ÖZTÜRK F., HAMZAÇEBİ S., SÜRENGİL G., GÜNDÜZ H. (2017). Akuakültürde Probiotik Kullanımının Önemi. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 12-15, 230.
            • 5KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2015). Taze Alabalık Filetolarının Film Kaplanarak Bozulmaya Neden Olan Bakterilerin Tanımlanması. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 1-4, 301.
            • 6KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2015). Mezgit Pastırma. Tim Gıda Ar-ge Proje Pazarı, `Sürdürülebilir ve Rekabetçi Gıda Sektörü, Mayıs 29-30, 161-162.
            • 7KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2013). Karides Kabuk Artıklarından Elde Edilen Antimikrobiyal Maddenin Taze Ve Kızartılmış Sardalyelere Olan Etkisinin Incelenmesi. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Eylül 3-6, 361.
            • 8KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2012). Kalamar Cipsi. 11. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 126.
            • 9SÜRENGİL G., ALTAŞ S., KILINÇ B. (2012). Gümüş Liflerinin Taze Balık Filetolarının Paketlenmesinde Kullanımı. Tim Gıda Ar-ge Proje Pazarı, Sürdürülebilir Ve Rekabetçi Gıda Sektörü Için Inovasyon, Mayıs 29-30, 157-158.
            • 10KILINÇ B., SÜRENGİL G., GÖNENÇ T. (2012). Antimikrobiyal Bitkilerin Karışımından Elde Edilen Ekstrakt Ile Hazırlanan Yenilebilir Film Kaplı Fonksiyonel Bir Ürün Karides Meze. Tim Gıda AR-GE Proje Pazarı, `Sürdürülebilir ve Rekabetçi Gıda Sektörü Için Inovasyon, Mayıs 29-30, 159-160.
              • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1SÜRENGİL G., DİLER A. (2021). The Effects Of Rainbow Trout On Human Health. 4th International Agriculture, Environment and Health Congress, Mayıs 20-22, 778-796.
              • 2SÜRENGİL G., DİLER A. (2021). Fermented Trout With Different Carbohydrate. 4th International Agriculture, Environment and Health Congress, Mayıs 20-22, 788-796.
              • 3SÜRENGİL G., DİLER A. (2021). Fermented Trout With Different Carbohydrate. 4th International Agriculture, Environment and Health Congress, Mayıs 20.
              • 4SÜRENGİL G., DİLER A. (2020). Microbial Fermentation and Its Importance in Seafood. International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020)) , 2020, Aralık 16, Ankara, 319-323.
              • 5SÜRENGİL G., DİLER A. (2020). Microbial Fermentation and Its Importance in Seafood. International Eurasian Conference On Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Aralık 16-18.
              • 6ATSATAN K., SÜRENGİL G., KULUÇLU A. (2020). ADDITION OF PROBIOTIC BACTERIA TO FISH FEED BY MICROENCAPSULATION METHOD. International Eurasian Conference On Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Aralık 16-18.
              • 7ÖZTÜRK F., GÜNDÜZ H., HAMZAÇEBİ S., SÜRENGİL G. (2017). The Effects Of Alginate Films Involving Pomegranate Peel Extract On The Microbial Quality Of Mackerel Fillets And The Development Of L. Monocytogenes. XIII. Congress Of Ecology And Environment With International Participation 2017, Eylül 12-15, 599.
              • 8KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2013). Microbiological Changes Of Fermented Fish Fish Pastırma During Maturation Period. The First International Fisheries Symposium, Mart 24-27, 71.
              • 9KILINÇ B., ALTAŞ S., SÜRENGİL G. (2012). The Effect Of Seaweed Powder On Food Pad Absorbency And Bacteria Load Of Fresh Fish. The 12 Th Autex Conference, Haziran 13-15, 1199-1202.
                • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                • 1ATSATAN K., DİLER A., SÜRENGİL G. (2020). Probiyotiklerin Su Ürünlerinde Uygulama Alanları. 2. INTERNATIONAL CONGRESS OF ACADEMIC RESEARCH, Şubat 17-19, 166.
                • 2SÜRENGİL G., ÖZTÜRK F. (2018). Karideste Tazelik Tespitinde Kullanılacak Akıllı Etiketlerin Geliştirilmesi. International Eurasian Conference On Biological And Chemical Sciences (eurasianbiochem 2018), Nisan 26-27, 778.
                • 3ÖZTÜRK F., GÜNDÜZ H., HAMZAÇEBİ S., SÜRENGİL G., ünver a., akpınar d. (2017). The Antimicrobial Effect Of Pomegranate Peel, Apple Peel And Artichoke Leaf Extract. I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Mayıs 10-13, 905.
                • 4SÜRENGİL G., KILINÇ B. (2013). Antimikrobiyal Ambalajlamanın Su Ürünlerine Etkisi. Uluslararası Tim Arge Proje Pazarı, Haziran 3-4, 116.
                • 5KILINÇ B., SÜRENGİL G., Gören B. (2013). Balmumundan Doğal Antimikrobiyal Yenilebilir Filmin Taze Levrek Filetolarının Korunmasında Etkisinin Incelenmesi. VII. International Packaging Congress And Exhibition, Mayıs 9-11, 96.
                • 6KILINÇ B., SÜRENGİL G., gören b. (2013). Mumlu Kağıtlara Antimikrobiyal Özellik Kazandırılarak Taze Levrek Dicentrarchus Labrax Filetolarının Depolanmasında Kullanılması. VII. International Packaging Congress And Exhibition, Mayıs 9-11, 97-98.
                • 7KILINÇ B., gören b., SÜRENGİL G. (2013). Vakum Ambalajın Yemeğe Hazır Soslu Levrek (Dicentrarchus Labrax) Filetolarında Uygulanması. VII. International Packaging Congress And Exhibition, Mayıs 9-11, 99-100.
                • 8KILINÇ B., ALTAŞ S., SÜRENGİL G. (2012). Taze Balıkları Daha Uzun Süre Koruyan Alternatif Taşıma Ve Depolama Yönteminin Geliştirilmesi. UTİB Tekstil Ve Konfeksiyon Sektöründe IV. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Platformu, Şubat 2-3, 71-72.
                • 9KILINÇ B., ALTAŞ S., SÜRENGİL G. (2012). Raf Ömrünü Uzatan Gıda Pedi. UTİB Tekstil Ve Konfeksiyon Sektöründe IV. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Platformu, Şubat 2-3, 427-428.
                • 10KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2010). The Quality Changes of Vacuumed-packaged Fried Sardines and Mussels Stored At -18˚ C. 1. International Congress on Food Technology, Kasım 3-6, 401.
                • 11KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2010). Antimicrobial Packagings And The Importance For Fish And Fish Products. 1. International Congress on Food Technology, Kasım 3-6, 400.
                • 12KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2010). The Determination Of The Microbiological Quality Of Shrimps Panaeus Longirostris Coated With Whey Protein. VI. International Packaging Congress, Eylül 16-18, 300-308.
                • 13KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2010). The Determination Of The Microbiological And Sensory Changes Of Different Fishery Products Coated With Gelatin Stored At Refrigerator. VI. International Packaging Congress, Eylül 16-18, 243-255.
                • 14KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2010). Biodegradable Packagings an Alternative Way for Fish and Fishery Products. VI. International Packaging Congress, Eylül 16-18, 189-199.
                  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1SÜRENGİL G., ÖZTÜRK F. (2018). Su Ürünlerinde Tazeliğin Izlenmesinde Laktik Asit Bakteri Bazlı Ph Indikatörlerinin Geliştirilmesi. International Eurasian Conference On Biological And Chemical Sciences (eurasianbiochem 2018), Nisan 26-27, 406.
                    • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1KILINÇ B., SÜRENGİL G. (2011). Iskarta Balık Türlerinin Köfte Olarak Değerlendirilerek Farklı Paketlerde Ve Depolama Koşullarında Kalite Değişimlerinin Incelenmesi. 16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Ekim 25-27, 116-117.
                      • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
                      • 1Kızartma Işlemi Uygulanan Su Ürünlerinin Vakum Paketlenerek -18°C' deki Raf Ömrü Sürelerinin Tespiti, TÜBİTAK PROJESİ, 2009, Tamamlandı.
                        • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                        • 1Piyasada satısa sunulan bazı Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) ürünlerinin mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin incelenmesi, TÜBİTAK PROJESİ, 2022, Tamamlandı.
                        • 2Yıkama suyuna organik asit ilavesinin taze soğutulmuş çipura balıklarının kalitesine etkisi, Özel Kuruluşlar, 2022, Tamamlandı.
                        • 3Vakum Paketli Pişirilen (Sous-Vide) Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus Mykiss Walbaum, 1792) L. Monocytogenes’xxE Karşı Bazı Esansiyel Yağların Ve Pişirme Sıcaklıklarının Birlikte Etkisi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, ARAŞTIRMA PROJESİ, 2017, Tamamlandı.
                        • 4Meyve Kabuklarının Değerlendirilerek Film Üretiminin Gerçekleştirilmesi Ve Su Ürünlerinin Kaliteleri Üzerine Etkilerinin Incelenmesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 2015, Tamamlandı.
                        • 5Taze Alabalık Filetolarının Film Kaplanarak Bozulmaya Neden Olan Bakterilerin Tanımlanması, ARAŞTIRMA PROJESİ, 2015, Tamamlandı.
                        • 6Antibakteriyel Gıda Pedi Üretiminin Taze Balıkların Raf Ömrüne Etkisinin Incelenmesi, ARAŞTIRMA PROJESİ, 2015, Tamamlandı.
                        • 7Doğal Antimikrobiyal Yenilebilir Filmlerin Balık Filetolarına Etkisi, ARAŞTIRMA PROJESİ, 2015, Tamamlandı.
                        • 8Iskarta Balık Türlerinin Balık Köftesi Olarak Değerlendirerek Farklı Depolama Koşulları ve Modifiye Atmosfer Paketlerde Raf Ömürlerinin Belirlenmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2012, Tamamlandı.
                        • 9Minik Ahtapot ile Denizdeki Arkadaşlarını Tanıyoruz, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, TÜBİTAK PROJESİ, 2011, Tamamlandı.
                          • Akademik Görevler
                          • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü/İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı/ Araştırma Görevlisi (2019-...)
                            • İdari Görevler
                            • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kariyer Temsilciliği (2023-...)
                            • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Komisyon Başkanlığı (2023-2024)
                            • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kalite Komisyon Üyeliği (2023-...)
                            • 4Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi BİLSİS Koordinatörü (2020-2023)
                              • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                              • 1Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (Tügip)- Tübitak Mam (Üye) (2023-...)
                              • 2The European Aquaculture Society (Eas) (Üye) (2020-...)
                                • Alanında uluslararası bilimsel nitelikli ödül
                                • 12211-C Yurt Içi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı (2018) TÜBİTAK
                                • 2Tübitak Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Ödülü (2014) TÜBİTAK
                                • 3Tübitak Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Ödülü (2014) TÜBİTAK
                                • 4Tübitak Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Ödülü (2014) TÜBİTAK
                                • 5Türk Tekstil Vakfı Inovasyon Yarışması, 2012 Nihai Proje Değerlendirme Ödülü (2013) TÜRK TEKSTİL VAKFI
                                • 6Avrupa Patent Ofisi (Epo) Uluslararası Üniversite Öğrencileri Yenilikçilik Yarışması Sürdürülebilir Gıda Üretimi Kategorisinde Türkiye Finalist Proje (2013) Avrupa Patent Ofisi (EPO)
                                • 7Türkiye Inovasyon Haftası 2013 Su Ürünleri Kategorisinde Türkiye Inovatif Proje Ödülü (2013) Türkiye İhracatçılar Meclisi
                                • 8Vi. International Packaging Congress 16-18 Sept 2010 En Iyi Poster Ikincilik Ödülü (2010) AMBALAJ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ
                                • 9Kredi Ve Yurtlar Kurumu (Kyk) Doktora Bursu (2015).
                                  • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                                  • 1Doktora İnternship (2023-2023) ,Erasmus+ Phd İnternship,
                                  • 2Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (Tügip)-Tübitak Mam (2023-2023) ,"Kendisi Küçük Etkisi Büyük; Strarter Kültürler İle Balıkta Fermentasyon" Projesi Gıda Sektörü İçin Entegre Çözümler Ve İnovatif Ürün Geliştirme Eğitim Ve Gıda İnovasyon Merkezi ,
                                  • 36. Ulusal Alabalık Sempozyumu (2022-2022) ,Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Alabalık Sempozyumu Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                  • 4Antalya Osb Ar-Ge Ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 (2022-2022) ,Günümüzde Ve Gelecekte İnsan Sağlığını Korumak Fermente Gıdalar İle Mümkün Projesi Nihai Kazanın,
                                  • 5Göknur Sürengil (2021-2021) ,Iso 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ,
                                  • 6Göknur Sürengil (2021-2021) ,International Webinar On Medicinal Leech Sector,