KİŞİSEL BİLGİLER
İbrahim DİLER
Adı Soyadı Prof. Dr. İbrahim DİLER
Birimi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
Bölüm Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Yetiştiricilik Anabilim Dalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta ibrahimdiler@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ 22.6.1988
Yüksek Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ 4.3.1991
Doktora EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ 27.10.1997
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1YILMAZ İ. E., KABUL A., DİLER İ. (2020). Educational Practices during the COVID-19 Viral Outbreaks: International Perspectives. (pp. 107-120). ISTES Organization Monument, CO, USA.
    • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1DİLER İ. (2016). 2023 2071 VİZYONUYLA TARIM. ANKARA, (pp. 174-195). Semih Ofset.
    • 2DİLER İ., GENÇ İ. Y. (2012). Türk Sularından Avrupa Pazarlarına Türk Kereviti. ISPARTA, (pp. 2-7). Isparta Ticaret ve Sanayi Odası.
      • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1YILMAZ İ. E., KABUL A., DİLER İ. (2022). The Effect of Science Festival on Participants' Attitudes Towards Science. Journal of Science, Technology, Engineering, Mathematics and Art Education, 1, 88-99.
      • 2YILMAZ İ. E., KABUL A., DİLER İ. (2020). Distance Education in Higher Education in the COVID-19 Pandemic Process: A Case of Isparta Applied Sciences University. International Journal of Technology in Education and Science, 4, 345-351.
      • 3ÇİLİNGİR Ç., DİLER İ., İLHAN İ., GÜLTEKİN F. (2017). Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Kantaron Yağının (Hypericum Perforatum) Büyüme Performansı, Bazı Çevresel Stres Parametreleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkileri. Journal of Aquaculture Engineering and Fisheries Research, 3, 116-127.https://doi.org/10.3153/JAEFR17015
      • 4BAHADIR K. S., DİLER İ., Dulluç A., YİĞİT N. Ö., BAYRAK H. (2009). Effect of Different Feed Types on Growth and Feed Conversation Ratio of Angel Fish Pterophyllum scalare Lictenstein 1823. Journal of Applied Biological Sciences, 3, 6-10.
      • 5DİLER İ., TEKİNAY A. A., Güroy D., Güroy B. K., Soytürk M. (2007). Effects of Ulva rigida on the Growth Feed Intake and Body Composition of Common Carp Cyprinus carpio L. Journal of Biological Science, 7, 305-308.https://doi.org/10.3923/jbs.2007.305.308
      • 6Davies S., , Fagbenro O., , AbdelWarithAA, , DİLER, İ (2000). Use of oilseed residues as fish meal replacer in diets fed to Nile Tilapia Oreochromis niloticus L. Applied Tropical Agriculture in Nigeria, 4, 1-10.
      • 7S D., O D. F., A W., İbrahim D. (1999). Use of soybean products as fish meal substitute in African catfish Clarias gariepinus diets. Applied Tropical Agriculture in Nigeria, 4, 10-19.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1DİLER Ö., ÖZİL Ö., DİLER İ., KUMBUL D. D., DİLER A., ÇELİK S. (2021). Effect of Dietary Sumac (Rhus coriaria L.) Supplementation on Non-Specific Immune Response and Hematology of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss), Resistance Against Vibrio anguillarum. Acta Aquatica Turcica, 17, 88-96.https://doi.org/10.22392/actaquatr.756027
        • 2JEWARO A. K., DİLER İ. (2021). The State of Water Management in Ethiopia: Problems and Solution Approaches. Acta Aquatica Turcica, 17, 556-568.https://doi.org/10.22392/actaquatr.915819
        • 3Kurtoğlu A., ÇAĞILTAY F., DİLER İ., SAĞLAM M. (2019). A Study on Gilthead Seabream (Sparus aurata) Fish Feed Replacement of Fishmeal at Different Rates Use of Canola Meal (Brassica spp.) on Growth Rate, Feed Utilisation and Digestibility. Kocatepe Veterinary Journal, 12, 33-38.https://doi.org/10.30607/kvj.470718
        • 4DİLER Ö., GÖRMEZ Ö., METİN S., İLHAN İ., DİLER İ. (2017). Origanum vulgare L. uçucu yağının gökkuşağı alabalıkları (Oncorhyncus mykiss)’ nda büyüme, lizozim ve antioksidan aktivite ve Vibrio anguillarum’ a karşı direnç üzerine etkisi. Suleyman Demirel Universitesi Egirdir Su Urunleri Fakultesi Dergisi, 13, 42-57.https://doi.org/10.22392/egirdir.252029
        • 5CİHANGİR E., DİLER İ. (2016). Yavru ve Jüvenil Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss L Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Kekik Origanum vulgare L Uçucu Yağının Büyüme Performansı ve Yemden Yararlanma Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 12, 86-96.
        • 6YİĞİT N. Ö., BAHADIR K. S., Dulluç A., DİDİNEN B. I., DİLER İ. (2014). Melek balığı (Pterophyllum scalare Lictenstein, 1823) yemlerine pediococcus acidilactici ilavesinin büyüme ve yaşama oranı üzerine etkileri. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 30, 53-55.
        • 7ERALP H., DİLER İ. (2013). Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. Eğirdir Su ürünleri Fakültesi Dergisi, 9, 9-20.
          • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1YİĞİT N. Ö., BAHADIR K. S., DİDİNEN B. I., DİLER İ. (2018). Effect of protease and phytase supplementation on growth performance and nutrient digestibility of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum) fed soybean meal-based diets.. Journal of Applied Animal Research, 46, 29-32.https://doi.org/10.1080/09712119.2016.1256292
          • 2DİLER Ö., GÖRMEZ Ö., DİLER İ., METİN S. (2017). Effect of oregano (Origanum onites L.) essential oil on growth, lysozyme and antioxidant activity and resistance against Lactococcus garvieae in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Aquaculture Nutrition, 23, 844-851.https://doi.org/10.1111/anu.12451
          • 3DİLER İ., GENÇ İ. Y., DİLER A. (2017). Effects of Different Treatments on the Quality and Safety of Crayfish (Astacus leptodactylus). Journal of Food Quality, 2017, 1-7.https://doi.org/10.1155/2017/2904706
          • 4BAHADIR K. S., YİĞİT N. Ö., DİDİNEN B. I., METİN S., BAYRAK H., İLHAN İ., ONUK E. E., Eralp H., DİLER İ. (2015). Effects of Enzyme Producing Probiotic Bacteria Isolated from the Gastrointestinal Tract of Trout on the Growth Performance Survival and Digestive Enzyme Activity of Rainbow Trout Fry Oncorhynchus mykiss. Israei Journal of Aquaculture - BAMIDGEH, 67, 1-9.
          • 5SEVGİLİ H., KANYILMAZ M., YILAYAZ A., DİLER İ. (2015). Short adaptation periods can interfere with apparent nutrient digestibility determinations in juvenile rainbow trout Oncorhynchus mykiss Walbaum. Aquaculture Research, 46, 1018-1024.https://doi.org/10.1111/are.12252
          • 6YİĞİT N. Ö., BAHADIR K. S., DİDİNEN B. I., DİLER İ. (2014). Effect of β-Mannanase and α-Galactosidase Supplementation to Soybean Meal Based Diets on Growth Feed Efficiency and Nutrient Digestibility of Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum).. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 27, 700-705.https://doi.org/10.5713/ajas.2013.13616
          • 7YİĞİT N. Ö., Bahadır K. S., Dulluç A., Bayrak H., DİLER İ. (2012). Effects of canola meal on growth and digestion of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fry. Turk. J. Vet. Anim. Sci., 36, 533-538.https://doi.org/10.3906/vet-1101-705
          • 8Svoboda J., Kozubikova E., Kozak P., Kouba A., BAHADIR K. S., DİLER Ö., DİLER İ., Policar T., Petrusek A. (2012). PCR detection of the crayfish plague pathogen in narrow clawed crayfish inhabiting Lake Egirdir in Turkey. Disease of Aquatic Organisms, 98, 255-259.https://doi.org/10.3354/dao02445
          • 9ÇAĞILTAY F., VARLIK C., DİLER İ. (2011). The Effects of Bay Leaf on Rainbow Trout s Growth Aromatic and Meat Composition. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10, 1914-1916.
          • 10DİLER İ., ARABACI M., Nursoy H. (2010). The Effects of Diets Supplemented with CaCl2 and Rock Salt on Growth Feed Efficiency and Some Serum Mineral Levels in Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss. Journal of the Faculty of Veterinary Medicine, Kafkas University, 16, 271-275.
          • 11ARABACI M., Nursoy H., DİLER İ. (2010). The Influence of Changing Dietary Cation Anion Differences and Dietary Na K Ratios on Growth and Feed Efficiency in Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9, 1607-1613.
          • 12AYHAN V., DİLER İ., ARABACI M., SEVGİLİ H. (2008). Enzyme Supplementation to Soybean Based Diet in Gilthead Sea Bream Sparus aurata Effects on Growth Parameters and Nitrogen and Phosphorus Excretion. Journal of the Faculty of Veterinary Medicine, Kafkas Universit, 14, 161-168.
          • 13Sevgili H., Yılmaz E., Mahir K., DİLER İ., Hoşsu B. (2006). Effects of mixed feeding schedules on growth performance body composition and nitrogen and phoshorus balance in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. ACTA, Ihtiyologica et Piscatoria, 36, 49-55.
          • 14DİLER İ., HOŞSU B., DİLEK M. K., Yılmaz E., Sevgili H. (2005). Effects of Natural and Synthetic Pigment Materials to Diets on Flesh Coloration and Growth Properties of Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss W. The Israeli Journal of Aquaculture, BAMIDGEH, 57, 188-197.https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2004.04.012
          • 15DİLER İ., GÖKOĞLU N. (2004). Investigation of the sensory properties of the flesh of rainbow trout Oncorhynchus mykiss W fed diets with astaxanthin shrimp waste meal and pepper meal. European Food Research Technology, 219, 217-222.https://doi.org/10.1007/s00217-004-0923-4
          • 16Arabacı M., DİLER İ., Sarı M. (2004). Induction and synchronisation of ovulation in rainbow trout Oncorhynchus mykiss by administration of emulsified buserelin GnRHa and its effects on egg quality. Aquaculture,, 237, 475-484.https://doi.org/0.1016/j.aquaculture.2004.04.012
          • 17EMRE Y., Sevgili H., DİLER İ. (2003). Replacing Fish Meal With Poultry By Product Meal In Practical Diets For Mirror Carp Cyprinus Carpio Fingerlings. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 3, 81-85.https://doi.org/10.4194/1303-2712-v15_3_01
            • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
            • 1ARABACI M., Yılmaz Y., CEYHUN S. B., ERDOĞAN O., Dorlay H. G., DİLER İ., AKHAN S., KOCABAŞ M., ÖZDEMİR K., KOYUN H., KONCAGÜL S. (2010). A Review on Population Characteristics of Gilthead Seabream Sparus aurata. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9, 976-981.https://doi.org/10.3923/javaa.2010.976.981
              • Ulusal Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
              • 1EMRE Y., DİLER İ., SEVGİLİ H., OSKAY A., SAYIN C. (2007). Akdeniz Bölgesindeki Alabalık İşletmelerinin Yapısal Özelliklerinin İncelenmesi. Türk Sucul Yaşam Dergisi, 3, 182-188.
                • SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusalarası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayın
                • 1DİLER İ., DİLEK M. K. (2002). Significance of pigmentation and use in aquaculture. Turkish J. Fish. and Aqua. Sci,, 2, 97-99.
                  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1ERGÜL Ö. T., DİLER İ. (2023). Gökkuşağı Alabalığında Diyete İlave Edilen Sarımsak, Kekik ve Adaçayının Büyüme ve Antioksidan Enzim Aktiviteleri Üzerine Etkileri. 6. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Eylül 27-28, ISPARTA, 10-10.
                  • 2ERGÜL S., DİLER İ. (2018). Gökkuşağı Alabalığı Yemlerine (Oncorhynchus mykiss) Farklı Oranlarda İlave Edilen Kekik (Origanum onites) Ekstraktının Büyüme Performansı, Deri Histolojisi, Barsak Histolojisi ve Mikroflorası Üzerine Etkisi. 5. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Eylül 6-7, 8-8.
                  • 3CİHANGİR E., DİLER İ. (2016). Yavru ve jüvenilk gökkuşağı alabalığı Onchorhynchus mykiss) Yemlerine farklı oranlarda İlave edilenkekik yağının (Origanum vulgare) büyüme performancı, yemden yararlanma ve bakteriyel mikrofloraüzerin etkisi. 4. ULUSAL ALABALIK KONGRESİ, Ekim 5, AFYON, 15-15.
                  • 4ÇİLİNGİR Ç., DİLER İ. (2016). Juvenil gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yemlerine farklı oranlarda ilave edilen kantaron yağının (Hypericum perforatium) büyüme performansı, bazı çevresel stres parametreleri ve antioksaidan aktivitesi üzerine etkileri. 4. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Eylül 1, ADANA, 10-10.
                  • 5YAZICIOĞLU A. B., DİLER İ. (2015). Farklı Oranlarda Astaksantin İlave edilen Yemlerle Beslenen Tatlısu İstakozunda (Astacus leptoductylus, Esch, 1823) Pigmentasyon, Büyüme ve yaşama Oranı üzerine Etkisi. 18. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Eylül 1-4, İZMİR, 53-53.
                  • 6KURTOĞLU A., DİLER İ. (2014). Çipura (Sparus aurata) Yemlerine Balık Unu Yerine Farklı Oranlarda Kanola (Brassica spp.) Küspesi Kullanımının Büyüme Performansı, Yemden Yararlanma ve Yaşama Oranına Etkisi. 3. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Eylül 4, İZMİR.
                  • 7DİLER İ. (2014). Kerevitlerin Besleme Biyolojisi, Besin Maddeleri ve Yetiştiricilikte Kullanılan Yemler ve Özellikleri. EĞİRDİR GÖLÜ KEREVİT ÇALIŞTAYI, Nisan 29-29, ISPARTA, 5-5.
                  • 8DİLER İ., ALTAN Ö., TOMGİŞİ F. (2013). Gökkuşağı Alabalığı Anaç ve Yavru Yemlerinde Farklı Oranlarda Kullanılan Astaksantinin Yumurta Verimi ve Büyümeye Etkisi. 3. ULUSAL ALABALIK SEMPOZYUMU, Mayıs 24, KASTAMONU, 13-13.
                  • 9ERALP H., DİLER İ. (2012). Diskus (Symphysodon spp.) Anaç Yemlerine Farklı Oranlarda Astaksantin İlavesinin Yumurta Verimi, Kalitesi, Açılım Oranı Üzerine Etkisi. 2. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Ekim 11, Armutlu-YALOVA.
                  • 10CİLBİZ M., DİLER İ. (2011). Farklı Kalsiyum İçerikli Yemlerle Beslemenin Tatlı Su Istakozunun (Astacus leptopdactylus, Esch., 1823) Büyüme, Yaşama Oranı ve Kabuk Değişimi Üzerine Etkileri. 1. BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ ÇALIŞTAYI, Haziran 30, ISPARTA.
                    • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1DİLER İ., ERKAN S. (2018). Some Aquarium Plants Production in Trout Aquaculture Waste Water Treatment with the Use Of Hybrid Artificial Wetland and Adsorbent Column Systems. 2nd INTERNATIONAL CONGRESS ON FISHERIES and AQUATIC RESEARCH, Temmuz 12-15, 32-32.
                    • 2YILDIZ E. T., YILDIZ M. C., DİLER İ. (2017). Suyun Sosyokültürel Boyutu. THE FIRST INTERNATIONAL WATER CONGRESS, Ekim 26-29, AFYON.
                    • 3DİLER Ö., DİLER İ., BAYRAK H., GÖRMEZ Ö., ERGÜL S. N., ATSATAN K. (2017). Use of Medicinal and Aromatic Plants in Aquaculture. FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: “NATURAL AND HEALTHY LIFE”, Mayıs 9-12, KONYA, 269-269.
                    • 4DİLER Ö., GÖRMEZ Ö., DİLER İ., METİN S. (2017). Effect of Dietary Supplementation of Origanum onites L. Essential Oil on Growth Performance, Survival and Liver, Kidney, Spleen Histology of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERİNG AND NATURAL SCIENCES, Mayıs 3-7, BUDAPEŞTE, 551-551.
                    • 5DİLER İ., KURTOĞLU A., BAHADIR K. S., BAYRAK H. (2017). Effects Of Gilthead Seabream Sparus Aurata Fish Feed Replacement Of Fish Meal At Different Rates Use Of Canola Meal Brassica Spp On Growth Rate, Feed Utilisation And Digestibility. 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERİNG AND NATURAL SCIENCES, Mayıs 3-7, BUDAPEŞTE, 548-548.
                    • 6DİLER İ., CİHANGİR E. (2016). The effects on growth performnce feed efficiency and abcterial microflora at added different proportions of thyme oil Origanum vulgare in fry and juvenile rianbow trout. INTERNATIONAL CONGRESS ON NATURAL AND ENGINEERING SCIENCE, Eylül 1-5, ÜSKÜP, 22-22.
                    • 7BAYRAK H., DİLER İ., ATALAY A., DİLER Ö., DİLER A. (2014). Aquaculture Trends to 2023 in Turkey. SIXTH INTERNATIONAL CONFERENCE "AQUACULTURE AND WATER ECOSYSTEMS, Ekim 29, PLOVDIV, 1-2.
                    • 8DİLER Ö., ÖZİL Ö., DİLER İ., METİN S. (2014). Detection on Growth Performance and In-vivo antibacteral Effects of Oregano (Origanum onites) Essential Oils in Rainbow Trout (Onchorhynchus mykiss). INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD PROPERTIES, Ocak 24-26, KUALA LUMPUR.
                    • 9YAZICIOĞLU A. B., DİLER İ., BAHADIR K. S. (2013). Effects of Different Dietary Astaxanthin Level on Pigmentation, Growth, Survival Rate of the Freshwater Caryfish (Astacus leptoductylus). DIVERSIFICATION IN INLAND FINFISH AQUACULTURE II (DIFA II), Eylül 24-26, VODYANY, 110-110.
                      • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                      • 1KAYHAN M. H., GÖRMEZ Ö., YILDIRIM U. G., DİLER İ. (2018). Future Key Living of Aquaculture: Bivalves. 2nd INTERNATIONAL CONGRESS ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Temmuz 12-15, Nevşehir, 82-82.
                      • 2KAYHAN M. H., GÖRMEZ Ö., YILDIRIM U. G., DİLER İ. (2017). A New Approach to The Future of Aquaculture: Integrated Multi-Trophic Aquaculture Systems (IMTA). FIRST INTERNATIONAL WATER CONGRESS, Ekim 26-29, Afyonkarahisar, 86-86.
                      • 3DİLER Ö., GÖRMEZ Ö., DİLER İ., METİN S. (2017). Effects of medicinal plants of Oreganum onites and Oreganum vulgare essential oil on the lysozyme activity. FIRST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON LIMNOLOGICAL AND FRESHWATER FISHERIES, Ekim 4-6, Eğirdir-ISPARTA, 180-180.
                      • 4KAYHAN M. H., YILDIRIM U. G., GÖRMEZ Ö., DİLER İ. (2017). A Sustainable Solution in Aquaculture AQUAPONICS. INTERNATIONAL CONGRESS OF THE NEW APROACHES AND TECHNOLOGIES FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT, Eylül 21-24, ISPARTA, 562-562.
                      • 5BAHADIR K. S., YİĞİT N. Ö., DİLER İ., ARGUN U. E. (2017). Variation of Nutrient Compositions Depent on Seasonal, Size and Sex of Freshwater Crayfish (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) from Lake Eğirdir.. 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERİNG AND NATURAL SCIENCES, Mayıs 3-7, BUDAPEŞTE, 748-748.
                      • 6DİLER İ., DİLER Ö., DİLER A. (2015). The Importance of Seafood and Fish in a Human Nutrition. THE INTERNATIONAL THIRD HALAL AND HEALTHY FOOD CONGRESS, Ekim 30-31, İSTANBUL, 27-28.
                      • 7YİĞİT N. Ö., BAHADIR K. S., DİDİNEN B. I., DİLER İ., DİLER Ö. (2012). Effects on Growth, Nutrient Digestibility and Body Composition of Addition Protease and Phytase, Individually or in Combination, to soybean Meal in Rainbow Trout (Onchorhynchus mykiss). THE FIRST INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANIMAL NUTRITION AND ENVIROMENT, Eylül 14-15, Kon Kaen, 199-199.
                        • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                        • 1DİLER İ., BAYRAK H., KAYHAN M. H., KUTLU S. (2017). Recent Innovative and Technological Developments in Aquaculture. 5TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INNOVATIVE TECHNOLOGIES IN ENGINEERING AND SCIENCE, Eylül 29-30, BAKÜ, 387-396.
                        • 2DİLER İ., BAYRAK H. (2009). Status of Aquaculture in Turkey (1970-2007). PROCEEDİNGS IV. BALKAN CONFERENCE OF ANIMAL SCIENCE, Mayıs 14-16, Stara Zagora, 322-326.
                          • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
                          • 1ERGÜL S. N., ÖZİL Ö., DİLER Ö., DİLER İ. (2016). Bazı Tıbbi ve Aromatik etanol ekstraktlarının balık patojenlerine karşı in-vivo antibakteriyel aktivitesinin tespiti üzerinde bir çalışma. 4. ULUSAL ALABALIK KONGRESİ, Ekim 5, AFYON, 19-19.
                            • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yardımcı editörlük veya konuk editörlük
                            • 1LÖK A. (2023). Ege Journal Of Fisheries and Aquatic Science. Ege Üniversitesi.
                              • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayın veya editör kurulu üyeliği
                              • 1TÜRKMEN M., BORAN M., KUBİLAY A., METİN S., AVSEVER M. L., ÖZÇELİK B., DİLER İ., BAT L., CAN M. F., Guo H., Song G., Azaza M. S. (2022). Madridge Journal of Aquaculture Research AND Development (MJARD. Madridge Publishers.
                              • 2Meddour A., Patil A., Alam A., ABACI B. A. A., Kumar A., Saxena A., Ardavan F., KOP A., Salimi B., DEMİRTAŞ B., AK B. E., ŞİŞMAN C. B., Chuks O., Sarsekova D., Mukherjee D., AĞLAR E., PEKMEZCİ G. Z., Velamala G. R., Mohammadi H., DİLER İ., Sarangthem I., BALIK İ., Sopushynskyy I., Patil J., ÇAMLICA M., Elissa M., Jasani M., Pauladi M., Anwar M., TOLON M. T., Georgieva N., Shaban N., Datta P., Panwar P., Hussain S., Khokhar K., Zou L., Qiang L., Armand Y. S. I., DİRİCAN S., YEDİER S., Atayeter S., Rusu T., Jakkula V., Kothari V., Radosavljevic V., Abobatta W., Muthal Y., MAZLUM Y. (2018). Agriculture, Forestry and Fisheries. Science Publishing Group.
                                • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde editörlük
                                • 1DİLER İ. (2018). Journal of halal Life Style. Beyhekim Derneği.
                                  • Ulusal Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde editörlük
                                  • 1BOYACI Y. Ö., DİLER İ., ÇETİNKAYA O., KUBİLAY A., KÜÇÜK F., BİLGİN Ş., KUŞAT M. (2016). Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi.
                                  • 2BOYACI Y. Ö., KUŞAT M., DİLER İ., ÇETİNKAYA O., BİLGİN Ş., KÜÇÜK F., TURNA İ. İ., KUBİLAY A. (2016). SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi Vol 11 Sayı 2. SDÜ Basım Evi.
                                    • Ulusal Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde yayın veya editör kurulu üyeliği
                                    • 1BOYACI Y. Ö., ÇETİNKAYA O., DİLER İ., KUBİLAY A., BİLGİN Ş., KÜÇÜK F., TURNA İ. İ., KUŞAT M. (2015). Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. ISPARTA, Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi.
                                    • 2HARLIOĞLU M. M., YÜKSEL F., YILMAZ S., YILMAZ M., YILDIZ S., YAMAN M., TURAN C., TOK C. V., TARKAN A. S., SARI H. M., SAĞLAM N., ÖZBAY H., KAYIŞ Ş., KÜÇÜK F., KESKİN E., GÜNER Y., GÖKÇEK C. K., EKMEKÇİ F. G., DİLER İ., ÇOBAN M. Z., ÇETİNKAYA O., BOLAT Y. (2015). Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research. Akın Ofset ISPARTA.
                                    • 3BOYACI Y. Ö., ÇETİNKAYA O., DİLER İ., KUBİLAY A., BİLGİN Ş., KÜÇÜK F., TURNA İ. İ. (2015). Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. ISPARTA, Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi.
                                    • 4DİLER A., KUBİLAY A., METİN S., ÇETİNKAYA O., BOYACI Y. Ö., DİLER İ., BOLAT Y., BİLGİN Ş., İZCİ L., BAHADIR K. S. (2015). Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. ISPARTA, Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi.
                                    • 5DİLER A., KUBİLAY A., METİN S., ÇETİNKAYA O., BOYACI Y. Ö., DİLER İ., BOLAT Y., BİLGİN Ş., İZCİ L., BAHADIR K. S. (2015). SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. ISPARTA, Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi.
                                      • Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yürütücülüğü
                                      • 1Papağan Ciklid Balığı (Cichlasoma citrinellum X Cichlasoma synspilum) Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Doğal ve Sentetik Pigment Kaynaklarının Büyüme ve Deri Rengi Üzerine Etkileri (SDÜ-BAP Proje No: 5086-YL1-17), Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2019, Tamamlandı.
                                      • 2Farklı Oranlarda Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yemlerine İlave Edilen Kantaron Yağının (Hypericum perforatum) Büyüme Performansı, Bazı Çevresel Stres Parametreleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması, (SDÜ - BAP Proje No: 4364-YL1-15), Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2017, Tamamlandı.
                                      • 3Farklı Oranlarda Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhyncus mykiss) Yemlerine İlave edilen Kantaron Yağının (Hypericum perforatum) Büyüme Performansı, Bazı Çevresel Stres Parametreleri Ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2016, Tamamlandı.
                                      • 4Farklı Oranlarda Astaksantin İlave Edilen Yemlerle Beslenen Tatlısu Istakozunda (Astacus leptodactylus, Esch, 1823 ) Pigmentasyon, Büyüme ve Yaşama Oranı Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2012, Tamamlandı.
                                      • 5Diskus balıklarında Symphysodon spp anaç yemlerine eklenen farklı oranlarda astaksantin ilavesinin yumurta verimi kalitesi açılım oranı ve larvalar üzerine etkisinin belirlenmesi (SDÜ-BAP Proje no: 2278-YL-10), Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2010, Tamamlandı.
                                      • 6Katyon-Anyon Farkı Değişik Düzeylerde Olan Sodyum Karbonat, Sodyum Bikarbonat Ve Kalsiyum Klorür İçeren Rasyonların Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus Mykiss) Büyüme Performansına Etkisi Üzerine Araştırmalar (TAGEM-GYAD-11/02/076), Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 2003, Tamamlandı.
                                      • 7Alabalık (Oncorhynchus Mykiss) Ve Çipura (Sparus Aurata) Yemlerine Bazı Ticari Enzim İlavesinin Yemden Yararlanma, Büyüme Ve Çevre Kirliliğine Etkileri Üzerine Araştirmalar (TAGEM-HAYSÜD-2001/07/01/04), Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 2002, Tamamlandı.
                                      • 8Gökkuşağı Alabalığı Anaçlarında Fotoperyot Rejimi Uygulamaları ile Mevsimdışı Yumurt alımı Üzerine Araştırmalar (TAGEM-HAYSÜD-98/12/03/002), Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 202, Tamamlandı.
                                        • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                                        • 1Yerüstü Kıyı ve Geçiş Suları için Çevresel Hedeflerin Belirlenmesine Yönelik Metodolojinin Geliştirilmesi Büyük Menderes Havzası Pilot Çalışması, TÜBİTAK Proje kodu: 1007, Proje no: 112G021, -Tübitak 1007, 2021, Tamamlandı.
                                        • 2Gökkuşağı Alabalığı Havyarı Üretiminde Farklı Oranlarda Pigment Madde Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi, TÜBİTAK TEYDEB 1507 TÜBİTAK Proje No 3140275 ., TÜBİTAK PROJESİ, 2015, Tamamlandı.
                                        • 3Gökkuşağı Alabalık (Oncorhynchus mykiss)' larında Oregano (Origanum vulgare L., Origanum onites L.) Uçucu Yağlarının Büyüme Performansı ve In vivo Antibakteriyel Etkisinin Tespiti (TÜBİTAK Proje kodu: 1001 Proje no: 110O414), -Tübitak 1001, 2014, Tamamlandı.
                                        • 4Farklı Ham Protein Oranına Sahip Yemlerle Toprak Havuzlarda Beslenen Levreklerin Büyüme Gelişme Yem Değerlendirme Oranları ile Et Kalitesinin Belirlenmesi, TÜBİTAK 1507 AGY101 01 Proje No 7110493., TÜBİTAK PROJESİ, 2012, Tamamlandı.
                                        • 5Gökkuşağı alabalığı Oncorhynchus mykiss yemlerine bazı enzim ilavelerinin büyüme yem değerlendirme besin sindirilebilirliği ve çevre kirliliği üzerine etkilerinin araştırılması , -Tübitak 1001, 2012, Tamamlandı.
                                        • 6Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yemlerine Bazı Enzim İlavelerinin Büyüme, Yem Değerlendirme, Besin Sindirilebilirliği ve Çevre Kirliliği Üzerine Etkilerinin Araştırılması (TÜBİTAK Proje kodu: 1001, Proje no: 110O414), -Tübitak 1001, 2012, Tamamlandı.
                                        • 7Balık Yemi Kalitesinin ve Kuluçkalama Sistemlerinin Gökkuşağı Alabalığı Anaçlarının Yumurta Verimi Üzerine Etkisi, TÜBİTAK 1507 TEYDEB 2011 AGY101 02 Proje No 7090983., TÜBİTAK PROJESİ, 2011, Tamamlandı.
                                        • 8Gökkuşağı alabalığı yemlerine ilave edilen defne yaprağının büyüme, aroma ve et kompozisyonuna etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2010, Tamamlandı.
                                          • Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                                          • 1Türkiye de Kerevit Üretimi Geliştirilmesi ve Pazarlanması The enhancement of crawfish production and marketing in Turkey AB Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi II CSD Projesi Balıkçılık ve Tarım Seksiyonu Proje Sahibi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Proje Kodu CFCU TR0703 01 02 FA Proje eğitmeni olarak , Avrupa Birliği, 2012, Tamamlandı.
                                            • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan Uluslararası dergilerde hakemlik
                                            • 1Aquaculture Nutrition, SCI-Expanded, İNGİLTERE, 2016.
                                            • 2Journal of Advanced Veterinary and Animal Science, SCI, PAKİSTAN, 2015.
                                            • 3Journal of World Aquaculture Society, SCI-Expanded, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ,
                                            • 4Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, SCI-Expanded, TÜRKİYE,
                                            • 5Journal of the Faculty of Veterinary Medicine, Kafkas University, SCI-Expanded, TÜRKİYE,
                                            • 6Aquaculture Nutrition, SCI-Expanded, İNGİLTERE,
                                              • Diğer Ulusal bilimsel veya mesleki hakemli dergilerde hakemlik
                                              • 1Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi ..., Clarivate Analytics-Zoological Records, TÜRKİYE, 2017.
                                              • 2Ege Journal Of Fisheries And Aquatic Sciences, Thomson Reuters, TÜRKİYE, 2017.
                                              • 3Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, Thomson Reuters, TÜRKİYE, 2016.
                                                • Akademik Görevler
                                                • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü/Yetiştiricilik Anabilim Dalı/ Profesör (2018-...)
                                                • 2Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü/Yetiştiricilik Anabilim Dalı/ Profesör (2013-2018)
                                                • 3Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü/Yetiştiricilik Anabilim Dalı/Yetiştiricilik Bilim Dalı/ Doçent (2008-2013)
                                                • 4Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü/Yetiştiricilik Anabilim Dalı/ Yardımcı Doçent (2007-2008)
                                                • 5Diğer (Kurumlar, Hastaneler Vb.)/Kurumlar/Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı/ Uzman (2000-2007)
                                                • 6Ege Üniversitesi/Su Ürünleri Fakültesi/Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü/Yetiştiricilik Anabilim Dalı/ Araştırma Görevlisi (1989-2000)
                                                  • İdari Görevler
                                                  • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör (2018-2022)
                                                  • 2Süleyman Demirel Üniversitesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2015-2018)
                                                  • 3Süleyman Demirel Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı (2014-2015)
                                                  • 4Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstittüsü Çalışma Komisyonu Başkanlığı (2012-2015)
                                                  • 5Süleyman Demirel Üniversitesi Enstitü Müdürü (2011-2015)
                                                  • 6Süleyman Demirel Üniversitesi ÖYP Komisyon Üyeliği (2011-2015)
                                                  • 7Süleyman Demirel Üniversitesi BAP Komisyon Üyeliği (2011-2015)
                                                  • 8Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Öğretim Komsyon Üyeliği (2011-2015)
                                                  • 9Süleyman Demirel Üniversitesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği (2010-2013)
                                                  • 10Süleyman Demirel Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı (2008-2012)
                                                    • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                                                    • 1Mersin Balıklarını Koruma Derneği (Üye) (2010-...)
                                                    • 2Su Ürünleri Mühendisleri Derneği (Üye) (2000-...)
                                                      • Verdiği Dersler
                                                      • 1Akuakültürde Biyoteknolojik Yöntemler
                                                      • 2Balık Besleme
                                                      • 3Balık Besleme Ve Yem Teknolojisi
                                                      • 4Damızlık Besleme Yönetimi
                                                      • 5Deniz Balıkları Yetiştiriciliği
                                                      • 6İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
                                                      • 7Kabuklu Eklem Bacaklılar Yetiştiriciliği
                                                      • 8Kafes Balıkçılığı
                                                      • 9Larval Balık Yetiştiriciliği
                                                      • 10Larval Balıkların Beslenmesi
                                                      • 11Mycotoxins İn Aquaculture
                                                      • 12Organik Besin Maddeleri Metabolizması
                                                      • 13Organik Besin Maddelerinin Metabolizması
                                                      • 14Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği
                                                      • 15Su Ürünleri Mevzuatı
                                                      • 16Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Projelendirme Tekniği
                                                      • 17Su Yönetiminde Akuakültür Ve Çevre
                                                      • 18Yem Katkı Maddeleri Ve Balık Yemlerinde Kullanımı
                                                      • 19Yemler Bilgisi Ve Teknolojisi
                                                      • 20Yetistiricilikte Alternatif Türlerin Üretimi
                                                      • 21Yetiştiricilikte Alternatif Türlerin Üretimi

HABERLER