KİŞİSEL BİLGİLER
Havva Nilgün BUDAK
Adı Soyadı Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK
Birimi Eğirdir Meslek Yüksekokulu
Bölüm Gıda İşleme Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi
Telefon 2463116661
E-Posta nilgunbudak@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-2494-6370
Akademik Hesaplar
ResearcherIDGoogle Scholar
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 23.7.1999
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 12.3.2003
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 9.6.2010
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir. YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2025). Gastronomi Turizmi Çalışmaları. kayseri, (pp. 190-197). Detay Yayıncılık.
  • 2BUDAK H. N., DAĞ G. P. (2025). NEW PARADIGMS FOR UNIVERSITIES: A SUSTAINABLE PERSPECTIVE ON SOCIAL CONTRIBUTION AND HIGHER EDUCATION. Delaware, (pp. 149-195). bztturanpublishinghouse.
  • 3BUDAK H. N. (2024). Sosyal Ve Beşeri Bilimlerde Uluslararası Akademik Çalışmalar. Ankara, (pp. 145-154). Serüven Yayınevi.
  • 4BUDAK H. N. (2024). TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES. Ankara, (pp. 819-826). Detay Yayıncılık.
  • 5SÜLÜK K., COŞKUN S., BUDAK H. N. (2024). New Studies in Engineering.. izmir, (pp. 19-31). Duvar Yayınevi.
  • 6BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2023). Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve İletişim, Isparta Gastronomi Kültüründe Etkili Faktörler Belirlenmesi. (pp. 315-326). Özgür Yayınevi.
  • 7DURU Ö. Ş., ÖZKAYA F., BUDAK H. N. (2023). Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve İletişim, Çok Tanrılı Dinlerden Tek Tanrılı Dinlere Simgesel Olarak Ekmek. (pp. 287-313). Özgür Yayınevi.
  • Alanında ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitap
  • 1BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2024). Isparta Özel Gün Gastronomisi.. Isparta, Isparta Uygulamalı bilimler Üniversitesi Yayınevi.
  • Alanında uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitap
  • 1BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2022). Isparta Özel Gün Gastronomisi. Ankara, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.
  • Alanında, ulusal yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1BUDAK H. N., ÖZDEMİR N. (2016). Fonksiyonel Beslenme. Isparta, (pp. 157-168). Sidas Medya Ltd. Şti..
  • 2ALSANCAK A. G., ÇUBUK D. E., BUDAK H. N. (2016). Fonksiyonel Beslenme. Isparta, (pp. 185-202). Sidas Medya Ltd. Şti..
  • 3BUDAK H. N., ÇUBUK D. E., KÖK T. T., ŞATIR G. (2016). Fonksiyonel Beslenme. Isparta, (pp. 235-253). Sidas Medya Ltd. Şti..
  • 4BUDAK H. N., ERTEKİN F. B. (2016). Fonksiyonel Beslenme. Isparta, (pp. 225-234). Sidas Medya Ltd. Şti..
  • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1BUDAK H. N., COŞKUN S., Varol M. B., ÖZKAYA F. (2025). CARBON FOOTPRINT ASSESSMENT OF THE ISPARTA CEREMONIAL MENU: PRESERVING TRADITION THROUGH SUSTAINABILITY. International Journal of Gastronomy and Food Science, .<a href='https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2025.101337' target='_blank'>https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2025.101337</a>
  • 2ÖZDEMİR N., BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., Özer E. (2022). Occurrences and changes in aroma-associated volatile compound profiles and prominent bioactive compounds at different stages of persimmon vinegar production process. Journal of Food Processing and Preservation, .<a href='https://doi.org/10.1111/jfpp.17048' target='_blank'>https://doi.org/10.1111/jfpp.17048</a>
  • 3ÖZDEMİR N., BUDAK H. N. (2022). Bioactive compounds and volatile aroma compounds in rose (Rosa damascena Mill.) vinegar during the aging period. Food Bioscience, 50, 102062.<a href='https://doi.org/10.1016/j.fbio.2022.102062' target='_blank'>https://doi.org/10.1016/j.fbio.2022.102062</a>
  • 4BUDAK H. N. (2022). Determination of Changes in Volatile Aroma Components, Antioxidant Activity and Bioactive Compounds in the Production Process of Jujube (Ziziphus jujuba Mill.) Vinegar Produced by Traditional Methods. FERMENTATION-BASEL, 8, 14.<a href='https://doi.org/10.3390/fermentation8110606' target='_blank'>https://doi.org/10.3390/fermentation8110606</a>
  • 5Özdemir G. B., ÖZDEMİR N., ERTEKİN F. B., GÖKIRMAKLI Ç., KÖK T. T., KÖK T. T., BUDAK H. N. (2021). Volatile aroma compounds and bioactive compounds of hawthorn vinegar produced from hawthorn fruit (\n Crataegus\n tanacetifolia\n (lam.) pers.). Journal of Food Biochemistry, , 1-14.<a href='https://doi.org/10.1111/jfbc.13676' target='_blank'>https://doi.org/10.1111/jfbc.13676</a>
  • 6BUDAK H. N., ÖZDEMİR N., GÖKIRMAKLI Ç. (2021). The changes of physicochemical properties, antioxidants, organic, and key volatile compounds associated with the flavor of peach (\n Prunus cerasus\n L. Batsch) vinegar during the fermentation process. Journal of Food Biochemistry, , 1-13.<a href='https://doi.org/10.1111/jfbc.13978' target='_blank'>https://doi.org/10.1111/jfbc.13978</a>
  • 7Özen M., ÖZDEMİR N., ERTEKİN F. B., BUDAK H. N., KÖK T. T. (2020). Sour cherry (Prunus cerasus L.) vinegars produced from fresh fruit or juice concentrate: Bioactive compounds, volatile aroma compounds and antioxidant capacities. Food Chemistry, 30, 125664.
  • 8Özen M., ÖZDEMİR N., ERTEKİN F. B., BUDAK H. N., KÖK T. T. (2020). Sour cherry (Prunus cerasus L.) vinegars produced from fresh fruit or juice concentrate: Bioactive compounds, volatile aroma compounds and antioxidant capacities. FOOD CHEMISTRY, 309, 1-10.<a href='https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125664' target='_blank'>https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125664</a>
  • 9Arı B., BUDAK H. N., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2020). Effects of Ozonation on Apple Juice Quality. International Journal of Fruit Science, 20, 1570-1578.<a href='https://doi.org/10.1080/15538362.2020.1822263' target='_blank'>https://doi.org/10.1080/15538362.2020.1822263</a>
  • 10ERTEKİN F. B., Korkmaz N., BUDAK H. N., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2017). Antioxidant activity and phenolic acid content of selected vegetable broths. Czech Journal of Food Sciences, 35, 469-475.<a href='https://doi.org/10.17221/458/2016-CJFS' target='_blank'>https://doi.org/10.17221/458/2016-CJFS</a>
  • 11BUDAK H. N. (2017). Bioactive components of Prunus avium L. black gold (red cherry) and Prunus avium L. stark gold (white cherry) juices, wines and vinegars. Journal of Food Science and Technology, 54, 62-70.<a href='https://doi.org/10.1007/s13197-016-2434-2' target='_blank'>https://doi.org/10.1007/s13197-016-2434-2</a>
  • 12SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B., KUMBUL D. D., SAVAŞ M. Ç., BUDAK H. N. (2016). Effects of grape wine and apple cider vinegar on oxidative and antioxidative status in high cholesterol fed rats. Functional Foods In Health And Disease, 6, 569-577.<a href='https://doi.org/000384908600002' target='_blank'>https://doi.org/000384908600002</a>
  • 13AYKIN E., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2015). Bioactive Components of Mother Vinegar. Journal of the American College of Nutrition, 34, 80-89.<a href='https://doi.org/10.1080/07315724.2014.896230' target='_blank'>https://doi.org/10.1080/07315724.2014.896230</a>
  • 14BUDAK H. N. (2015). Antioxidant Activity and Phenolic Contents Pomegranate Vinegar. AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, 26, 40-44.
  • 15BUDAK H. N., AYKIN E., SEYDİM A. C., GREENE A., SEYDİM Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science, 79, 757-764.<a href='https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434' target='_blank'>https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434</a>
  • 16BUDAK H. N., KUMBUL D. D., SAVAŞ M. Ç., SEYDİM A. C., KÖK T. T., SEYDİM Z. B. (2011). Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High Cholesterol Fed Rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59, 6638-6644.<a href='https://doi.org/10.1021/jf104912h' target='_blank'>https://doi.org/10.1021/jf104912h</a>
  • 17BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2010). Antioxidant activity and phenolic content of wine vinegars produced by two different techniques. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90, 2021-2026.<a href='https://doi.org/10.1002/jsfa.4047' target='_blank'>https://doi.org/10.1002/jsfa.4047</a>
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1BUDAK H. N., COŞKUN S., Varol B., ÖZKAYA F. (2025). Isparta Kaşıklı Düğün Yemeklerinin Karbon Ayak İzi Değerlendirilmesi. AYDIN GASTRONOMY, 9, 175-189.
  • 2BUDAK H. N. (2022). Determination of Nutrition Habits and Food Supply Changes During Covid-19 Pandemic. Sakarya University Journal of Science, 26, 510-522.<a href='https://doi.org/10.16984/saufenbilder.1059231' target='_blank'>https://doi.org/10.16984/saufenbilder.1059231</a>
  • 3BUDAK H. N. (2021). Alteration of Antioxidant Activity and Total Phenolic Content during the Eight-Week Fermentation of Apple Cider Vinegar. Horticultural Studies, 38, 39-45.<a href='https://doi.org/10.16882/HortiS.882469' target='_blank'>https://doi.org/10.16882/HortiS.882469</a>
  • 4BUDAK H. N. (2021). Antioxidant Activity and Volatile Aroma Compounds of Sour Cherry (Prunus cerasus L.,) Vinegar in the Fermentation Process. Food Health and Technology, 4, 223-232.
  • 5GÖKIRMAKLI Ç., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2019). SİRKENİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 44, 1042-1058.<a href='https://doi.org/10.15237/gida.GD19079' target='_blank'>https://doi.org/10.15237/gida.GD19079</a>
  • 6Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2019). Sirkenin Antimikrobiyel Etkisi. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 7, 1635.<a href='https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i10.1635-1640.2708' target='_blank'>https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i10.1635-1640.2708</a>
  • 7BUDAK H. N. (2015). Total Antioxidant Activity and Phenolic Contents with Advanced Analytical Techniques in the Mulberry Vinegar Formation Process. Fruit Science, 2, 27-31.
  • 8BUDAK H. N. (2012). Öküzgözü Üzümünden Üretilen Pembe ve Kırmızı Şaraplarda Mayşe Fermantasyonunun Bazı Kimyasal Özelliklerle Antioksidan Aktivite Üzerine Etkisi. Gıda, 37, 17-23.
  • 9BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2010). Sirke Üretimi ve Bazı Fonksiyonel Özellikleri. Gıda, 14, 85-88.
  • 10BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2008). Süt ve süt ürünlerinde yüksek hidrostatik basınç uygulamaları. Süt Dünyası, 12, 57-59.
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2024). Gül Sirkesinde Farklı Fermantasyon Sürelerinin Kuru Domates Salatası İle Uyumu. Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 7, 873-883.
  • 2BUDAK H. N. (2024). Gastronomide Fonksiyonel Bir Ürün: Vişne Sirkesi. TURAR Turizm ve Araştırma Dergisi, 13, 120-136.
  • 3ÖZKAYA F., Varol M. B., COŞKUN S., BUDAK H. N. (2024). Ankara’nın Coğrafi İşaretli Yemeklerinin Karbon Ayak İzinin Belirlenmesi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 25, 676-688.<a href='https://doi.org/10.17494/ogusbd.1541946' target='_blank'>https://doi.org/10.17494/ogusbd.1541946</a>
  • 4BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., SESLİ Ç. E., Gökırmaklı Ç. (2022). Antimicrobial activity of different kinds of traditional vinegar and its relationship with antioxidant properties.. The Annals of the University Dunarea de Jos of Galati Fascicle VI – Food Technology., 46, 140-154.<a href='https://doi.org/10.35219/foodtechnology.2022.11.' target='_blank'>https://doi.org/10.35219/foodtechnology.2022.11.</a>
  • 5Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C., ERTEKİN F. B., Karakulak İ. D. (2019). Antioxidant Properties of Strawberry Vinegar. International Journal of Food Engineering, 5, 171-174.<a href='https://doi.org/doi: 10.18178/ijfe.5.3.171-174' target='_blank'>https://doi.org/doi: 10.18178/ijfe.5.3.171-174</a>
  • 6BUDAK H. N., ÖZÇELİK F., SEYDİM Z. B. (2015). Antioxidant Activity and Phenolic Content of Apple Cider. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 3, 356-360.
  • 7KÖK T. T., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2015). Bioactive Components of kefir. Bulletin of the International Dairy Federation., 474, 11-14.
  • 8BUDAK H. N. (2013). Antioxidant properties of grape must. Journal of Food, Agriculture & Environment, 11, 382-388.
  • 9BUDAK H. N. (2013). Comparison of antioxidant properties of traditional and commercial pomegranate sours. Journal of Food, Agriculture & Environment., 11, 368-371.
  • 10BUDAK H. N., KARAHAN A. G., Çakmakçı L. (2008). Factors affecting histamine and tyramine formation in Turkish White cheese. Hacettepe Journal of Biology and Chemistry, 36, 197-206.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1BUDAK H. N., KURTOĞLU B., ERTEKİN F. B. (2025). DETERMINATION OF ANTIOXIDANT AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF BASIL-ENRICHED VINEGAR. 22TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES, Ağustos 20, İstanbul, 20-30.
  • 2BUDAK H. N. (2025). Antioxidant Properties of Aronia Vinegar. 17th&nbsp;International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education (ICoSReSSE), Nisan 24-26, Niş.
  • 3BUDAK H. N. (2025). Health Effects of Traditional Method Vinegar. 17th&nbsp;International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education (ICoSReSSE), Nisan 24-26, Niş.
  • 4BUDAK H. N., Karabacak S., Ayan E. (2025). Determination of Antioxidant Properties of Rosemary Vinegar. 20TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES CONGRESS, Şubat 21, İstanbul.
  • 5BUDAK H. N. (2024). A Review On The Antioxidant Activities Of Different Fruit Vinegars . 9TH AZERBAIJAN CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, MATHEMATICAL, AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, Aralık 20-22, 466-476.
  • 6BUDAK H. N. (2024). Lavender Vinegar Process Optimization and Physicochemical Properties. 9 TH INTERNATIONAL AZERBAIJAN CONGRESS O N LIFE, ENGINEERING, MATHEMATICAL, AND APPLIED SCIENCES, Aralık 20-22, 486-492.
  • 7BUDAK H. N. (2024). “Derdimi Alan” from Isparta Gastronomy Cultural Heritage. 3rd INTERNATIONAL EGE CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH, Aralık 20-22, izmir, 605-611.
  • 8BUDAK H. N. (2024). Isparta Local Favor “Cifne” . 3rd INTERNATIONAL EGE CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH, Aralık 20-22, İzmir, 599-604.
  • 9BUDAK H. N. (2024). Isparta Winter Soup “Bulamaç”. 14TH INTERNATIONAL "BAŞKENT" CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES, Aralık 12-14, 1023-1029.
  • 10BUDAK H. N. (2024). “Karga Beyni” From Isparta Desserts. 14TH INTERNATIONAL "BAŞKENT" CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES, Aralık 10-12, 1030-1035.
  • 11BUDAK H. N. (2024). ISPARTA DOĞUM TÖRENİ GASTRONOMİ RİTÜELLERİ. 3. BİLSEL INTERNATIONAL EFES SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mart 22, izmir, 121-127.
  • 12BUDAK H. N. (2024). ISPARTA BIRTH CEREMONY GASTRONOMY RITUALS. 3. BİLSEL INTERNATIONAL EFES SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mart 22-22, İzmir, 121-127.
  • 13BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2023). PILAF CULTURE OF ISPARTA. 12th INTERNATIONAL İSTANBUL CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, Ocak 21, İstanbul, 369-374.
  • 14BUDAK H. N., ÖZKAYA F. (2023). TOP TARHANA SOUP FOR SPECIAL DAYS IN ISPARTA. 12th INTERNATIONAL İSTANBUL CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, Ocak 21, İstanbul, 194-197.
  • 15Özer E., Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., KÖK T. T. (2019). Determination of Antioxidant Properties of Persimmon Vinegar. 4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, Nisan 20-22, Afyon, 184-188.
  • 16Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2019). Effects of Traditional Vinegar on Cardiovascular Diseases. 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Nisan 20-22, Afyon, 189-193.
  • 17Özdemir G. B., Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., KÖK T. T. (2019). Antioxidant Properties of Hawthorn Juice. 4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, Nisan 20-22, Afyon, 189-193.
  • 18Gökırmaklı Ç., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C., ERTEKİN F. B., Karakulak İ. D. (2019). Antioxidant Properties of Strawberry Vinegar.. 10th International Conference on Biotechnology and Food Science, Nisan 8-10, Barcelona, 18.
  • Uluslararası toplantıda Davelli Konuşmacı Olarak yapılan Sunum
  • 1BUDAK H. N. (2025). THE MIRACLE OF FERMENTATION FROM TRADITION TO SCIENCE. 22TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES, Ağustos 20-22, İstanbul, 10-19.
  • 2BUDAK H. N. (2025). NATURAL AND ARTIFICIAL VINEGAR PRODUCTION METHODS AND EFFECTS OF VINEGAR ON HEALTH. 20TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES CONGRESS, Şubat 21-23, İstanbul.
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1BUDAK H. N. (2024). " HURMELI PILAF" IN ISPARTA GASTRONOMY WITH ITS RITUAL. 5th INTERNATIONAL ISTANBUL CURRENT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nisan 1, İstanbul, 43-44.
  • 2ERTEKİN F. B., Oral K., Çakıroğlu N., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2019). A new functional beverage made with rose petals and Kombucha culture.. 10th International Conference on Biotechnology and Food Science, Nisan 8-10, Barcelona.
  • 3Özen M., KÖK T. T., BUDAK H. N. (2017). VİŞNE SİRKESİNİN ANTİOKSİDAN VE BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN BELİRLENMESİ. I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Haziran 29-1, 220.
  • 4BUDAK H. N., KÖK T. T., ERTEKİN F. B., SEYDİM Z. B. (2017). FERMENTE ÜRÜNLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Haziran 29-1, 691.
  • 5SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B., KUMBUL D. D., SAVAŞ M. Ç., BUDAK H. N. (2016). Effects of grape wine and apple cider vinegar on oxidative and antioxidative status in high cholesterol fed rats. The 20th International Conference, Boston, MA, USA,, Eylül 22-23, Boston, 158-160.
  • Ulusal toplantıda Davelli Konuşmacı Olarak yapılan Sunum
  • 1BUDAK H. N. (2023). Isparta Gastronomisi ve Hikayeleri ile Çakal Helvası Sunumu. Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı, Kasım 23-26, Isparta.
  • 2BUDAK H. N. (2023). Kadın Akademisyenlerin Bakış Açısıyla Gastronomide Güncel Eğilimler Paneli. 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı, Kasım 23-26, Isparta.
  • 3BUDAK H. N. (2018). Fikirden Pazara Sektörel. Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC’si, Mart 16-16, Samsun.
  • 4BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2012). Farklı tat ve aromalarda sirke gazozu. Para Dergisi, Aralık 9-15, 69-69.
  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
  • 1BUDAK H. N., Davras F., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2018). The Antioxidant Effects of Grape Must Vinegar. International Conference, Agriculture, Food, Forest., Nisan 2-5, 609.
  • 2BUDAK H. N., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C. (2018). Antimicrobial Effect of Vinegar. International Conference, Agriculture, Food, Forest., Nisan 2-5, 461.
  • 3SEYDİM Z. B., BUDAK H. N., SEYDİM A. C. (2017). The effects of different production techniques on bioactive substances of vinegar.. 19 th International Conference on Food Processing Technology, Ekim 23-25, PARİS, 109.
  • 4BUDAK H. N., ÖZEN M., KÖK T. T. (2017). Antioxidant activity of sour cherry juice, wine, vinegar. 19 th International Conference on Food Processing Technology,, Ekim 23-25, PARİS, 113.
  • 5BUDAK H. N., Davras F., Özen M., SEYDİM Z. B. (2017). Phenolic componuds of kiwi vinegar.. International Conference on Food Processing Technology, Ekim 23-25, 114.
  • 6KUBİLAY A., METİN S., Yıldırım P., BUDAK H. N., ULUKÖY G., GÜMÜŞ E., SEYDİM Z. B. (2015). In vitro Antibacterial Activities of Pomegranate Punica granatum L and Grape Vitis vinifera vinegar Against Bacterial Fish Pathogen. 17th International Conference on Diseases of Fish and Shellfish, Eylül 7-11.
  • 7KÖK T. T., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2013). Bioactive Components of Kefir. IDF World Dairy Summit., Ekim 28-1, 51-51.
  • 8AYKIN E., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2013). A new prebiotic for kefir microflora Mother of vinegar. IDF World Dairy Summit., Ekim 28-1, 51-51.
  • 9ERTEKİN F. B., Fişekçi B., BUDAK H. N. (2011). Antioxidant Properties of Date Palm Fruit and Date Palm Syrup. 4. International Congress on Food and Nutrition and 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety., Kasım 12-14, 148.
  • 10BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2011). Antioxidant activity of Blackberry cultivated in Isparta. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry., Mayıs 26-29, 1010.
  • 11deniz ü., BUDAK H. N., sezer s., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2011). Chemical and antioxidant properties of pomegranate vinegar. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Mayıs 26-29, 1009.
  • 12Deniz Ü., BUDAK H. N., Sıla S., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2011). Antioxidant activity of pomegranate wine bioactive food components energy metabolism and human health. Wageningen- The Netherlands., Nisan 13-15, 83.
  • 13BUDAK H. N., KUMBUL D. D., SAVAŞ M. Ç., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C. (2010). Effects of apple vinegars on lipid profile in hypercholesterolemic rats. 1st International Congress on Food Technology, Kasım 3-6, 162.
  • 14BUDAK H. N., ÖZÇELİK F., SEYDİM Z. B. (2010). Organic acid and Aroma Compound of grape vinegars produced with different techniques. 1st International Congress on Food Technology, Kasım 3-6, 343.
  • 15BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2010). Farklı Yöntemlerle Üretilen Üzüm Sirkelerinin Fenolik Bileşenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi. 1st International ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ” Symposium., Nisan 15-17, 1028.
  • 16BUDAK H. N., SEYDİM A. C., SEYDİM Z. B. (2010). Farklı Yöntemlerle Üretilen Elma Sirkelerinin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Madde İçerikleri. 1st International ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ” Symposium.., Nisan 15-17, 1029.
  • 17BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2009). Antioxidant properties of Uluğbey Karası wine. 3rd International congress on Food and Nutrition., Nisan 22-25, 182.
  • 18BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2009). Determination of some quality criteria and antioxidant properties of apple cider vinegar. 3rd International congress on Food and Nutrition., Nisan 22-25, 132.
  • 19BUDAK H. N., KÖK T. T., OKUR Ö. D., SEYDİM Z. B. (2009). Determination of some quality criteria and antioxidant properties of Shalgam juice. 3rd International congress on Food and Nutrition., Nisan 22-25, 58.
  • 20BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., SEYDİM A. C. (2009). Determination of Some Quality and Antioxidant Properties of Traditional Pomegranate Sours. 3rd International congress on Food and Nutrition., Nisan 22-25, 129.
  • 21BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., GÜN İ., SEYDİM Z. B. (2009). Antioxidant Properties of Pekmez. 3rd International congress on Food and Nutrition., Nisan 22-25, 129.
  • 22SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C., BUDAK H. N. (2009). Determination of antioxidant properties of foods. Mitofood Workshop Abstract Book, Mart 19-20, 15.
  • 23BUDAK H. N. (2007). Assessment of hygiene in dairy processing plants. 2nd International Congress on Food and Nutrition, Ekim 24-26, 126.
  • 24BUDAK H. N., KARAHAN A. G. (2004). Factors affecting histamine and tyramine formation in Turkish White cheese. International Dairy Symposium Prooceedings, Mayıs 24-28, 212.
  • 25BUDAK H. N., KARAHAN A. G., Çakmakcı M. L. (2002). Effect of storage on biogenic amines formation. MBCAC, Eylül 15-20, 223.
  • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
  • 1SEYDİM Z. B., BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., Davras F. (2016). Geleneksel yöntemlerle üretilmiş farklı sirkelerin antioksidan ve organik asit düzeylerinin belirlenmesi. 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Mayıs 30-3, 137.
  • 2BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2013). Dünyadaki sirke çeşitleri ve üretim teknolojileri. 1. Tarım ve gıda kongresi, Ekim 2-5, 360-365.
  • 3BUDAK H. N. (2013). Böğürtlen Rubus Fruticosis in antioksidan aktivite özellikleri. 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Ekim 2-3, 365-371.
  • 4AYKIN E., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2013). Prebiyotik olarak yeni bir fonksiyonel ürün Sirke anası. 1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi, Nisan 11-13.
  • 5BUDAK H. N., Aktaş T., Demir S., SEYDİM A. C. (2012). Kavun sirkesinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 249.
  • 6ERTEKİN F. B., BUDAK H. N., SEYDİM A. C. (2012). Vişne sirkesinin üretim aşamalarında antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 264.
  • 7AYKIN E., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2012). Sirke anasının biyoaktif bileşen özelliklerinin belirlenmesi. 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 542.
  • 8BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., SEYDİM A. C. (2012). Dut sirkesinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 234.
  • 9BUDAK H. N., AKTAŞ T., DEMİR S., SEYDİM A. C. (2012). Karpuz sirkesinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi. 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, 245.
  • 10BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C. (2011). Bazı ticari meyve nektarlarının antioksidan özellikleri. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kasım 24-26, 289.
  • 11SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C., GÜN İ., BUDAK H. N., KÖK T. T. (2008). Gıdalarda Sülfonamit Kalıntılarının Tayini Amacıyla Sıvı Kromatografik Ayrılmalarının Optimizasyonu. 8. Ulusal Kromatografi Kongresi., Haziran 9-11, Isparta, 110-111.
  • 12BUDAK H. N. (2008). Isparta ve Burdur İllerinde Üretilen Güllaçların Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Mayıs 21-23, 785-788.
  • 13BUDAK H. N., ŞANLI N., ALSANCAK A. G., SEYDİM Z. B. (2008). Balda Sülfonamit Kalıntılarının Analizlerinde LC ve LC MS Yöntemleri. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Mayıs 21-23, 333-336.
  • 14BUDAK H. N., KOCAOĞLU E., SEYDİM A. C. (2007). Süt Ambalajlamasındaki son gelişmeler. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi., Kasım 8-10, 153-158.
  • 15BUDAK H. N., SEYDİM Z. B., SEYDİM A. C. (2007). Gıda Endüstrisinde Isıl İşleme Alternatif Bazı Önemli Uygulamalar. GAP V. Tarım Kongresi, Ekim 17-19, 535-539.
  • 16BUDAK H. N., KARAHAN A. G. (2003). Beyaz peynirlerde biyojen amin üretimi üzerine etkili faktörlerin belirlenmesi. I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, Eylül 29-1, 36.
  • 17KARAHAN A. G., ÖNER Z., BUDAK H. N. (2001). Farklı depolama süreçlerinde Beyaz peynirde meydana gelen biyojen amin değişimleri. 2. Ulusal Kromatografi Kongresi, Haziran 6-8, 316-326.
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1KÖK T. T., BUDAK H. N., SEYDİM Z. B. (2012). Bakteri kültürleri ve İnsan Yaşamındaki Rolü. Yöreden Sektöre Fermente Ürünlerimiz, Mayıs 17-19.
  • 2BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., MEYDAN Ç., ŞİMŞEK A. (2011). Elma ve elma ürünlerinin tanıtımı ve Turizm açısından değerlendirilmesi. IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Aralık 1-4, 431-436.
  • 3BUDAK H. N., ŞİMŞEK A. (2011). Turizm işletmelerinde gıda güvenliğinin önemi. IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Aralık 1-4, 493-495.
  • Alanında uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü
  • 1COŞKUN S., BUDAK H. N., ÖZTÜRK M. (2025). NEW PARADIGMS FOR UNIVERSITIES: A SUSTAINABLE PERSPECTIVE ON SOCIAL CONTRIBUTION AND HIGHER EDUCATION. BZT TURAN PUBLISHING HOUSE.