KİŞİSEL BİLGİLER
Hasan BAYDAR
Adı Soyadı Prof. Dr. Hasan BAYDAR
Birimi Ziraat Fakültesi
Bölüm Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Endüstri Bitkileri Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon 2462146244
E-Posta hasanbaydar@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 30.6.1989
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ TARLA BİTKİLERİ (YL) (TEZLİ) 30.7.1992
Doktora AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TARLA BİTKİLERİ (DR) 16.5.1997
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, ulusal yayımlanan kitap
  • 1BAYDAR H. (2024). Zehra, Derviş ve Meşe Ağacı. Çanakkale, Yol Akademi Mythos Kitap.
  • 2BAYDAR H. (2024). Bozkırın Kavruk Yüzlü Çocukları (Genişletilmiş 2. Basım). Ankara, EY Yayınları.
  • 3BAYDAR H. (2021). Tarla Bitkileri Tarımı ve Endüstrisi (Ders Notu) https://ziraat.isparta.edu.tr/assets/uploads/sites/138/files/tarla-bitkileri-tarimi-ve-endustrisi-04012021.pdf. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.
    • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1BAYDAR H. (2024). TARLA BİTKİLERİ (T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 4399 - AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 3144) . Eskişehir, (pp. 181-215). Anadolu Üniversitesi.
      • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
      • 1TURGUT K., BAYDAR H., TELCİ İ. (2023). Cultivation and Breeding of Medicinal and Aromatic Plants in Turkey. In: Medicinal and Aromatic Plants of Turkey. Cham, (pp. 131-167). Springer.
      • 2GENÇ M., BIYIKLI M., BAYDAR H. (2023). Natural Dye Plants in Turkey. In: Medicinal and Aromatic Plants of Turkey. Cham, (pp. 57-71). Springer.
      • 3GÖKTÜRK B. N., ARAS A. Ö., DEMİRCİ T., BAYDAR H. (2021). Ormancılık ve Ziraat Alanında Sürdürülebilirlik Temelli Yaklaşımlar. Klaipeda, (pp. 175-191). SRA Academic Publishing.
        • Alanında ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitap
        • 1BAYDAR H. (2022). Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi (Genişletilmiş 10. Basım). Ankara, Nobel Akademik Yayıncılık.
        • 2BAYDAR H. (2021). Bitki Genetiği ve Islahı (Genişletilmiş 2. Basım). Ankara, Nobel Akademik Yayıncılık.
        • 3BAYDAR H., ERBAŞ S. (2014). Yağ Bitkileri Bilimi ve Teknolojisi. Isparta, Süleyman Demirel Üniversitesi.
        • 4BAYDAR H., KAZAZ S. (2013). Yağ Gülü Isparta Gülcülüğü. Isparta, GÜLBİRLİK.
          • Alanında ulusal yayınlanan diğer türlerde kitap
          • 1BAYDAR H. (2015). Doğduğumuz Ancak yaşamadığımız Köy ACIKUYU. Isparta, Tolaa matbaa ve tanıtım hizmetleri.
            • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
            • 1BAYDAR H., TUĞLU Ü. (2024). Comparing nuclear DNA content, pollen viability, pollen production and seed retention of lavender and lavandin. MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, 37, 85-90.https://doi.org/10.29136/mediterranean.1425089
            • 2BAYDAR H., TUĞLU Ü. (2022). Morphological, physiological, cytological characteristics and agricultural potential of colchicine induced autotetraploid plants in safflower. Mediterranean Agricultural Sciences, 35, 175-181.https://doi.org/10.29136/mediterranean.1067571
            • 3KOÇER G., BAYDAR H. (2022). Isparta Ekolojik Koşullarında Bazı Ketencik (Camelina sativa (L.) Crantz.) Genotiplerinin Tarımsal ve Yağ Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi, 40, 7-14.https://doi.org/10.55979/tjse.1048941
            • 4ERBAŞ S., KAZAZ S., BAYDAR H. (2022). Effects of Top-Pruning Time on Fresh Flower Yield, Rose Oil Content and Compounds in Oil-Bearing Rose (Rosa damascena Mill.). Süleyman Demirel University Journal of Natural and Applied Sciences, 26, 211-215.https://doi.org/10.19113/sdufenbed.1021987
            • 5BOZDAĞ Ü., BAYDAR H. (2022). Aspir (Carthamus tinctorius L.) Saf Hatlarında Tohum Karışım Oranlarının Verim ve Yağ Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 17, 55-63.https://doi.org/10.54975/isubuzfd.1048663
            • 6KARA N., BAYDAR H. (2020). Lavantada Köklenme Üzerine Çelik Kalınlıklarının Etkisi. Türk Doğa ve Fen Dergisi, 9, 58-61.
            • 7KARA N., ERBAŞ S., BAYDAR H. (2017). The effect of seawater used for hydrodistillatıon on essential oil yield and composıtıon of oil-bearing rose (Rosa damascena Mill.). International Journal of Secondary Metabolite, 4, 423-428.
            • 8ERBAŞ S., ELKOYUNU R., BAYDAR H., ŞANLI A. (2015). Allelopathic effect of oregano Origanum onites L on germination and seedling development of some weed and cultivars. Scientific Papers - Series A Agronomy, 58, 190-194.
              • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
              • 1UÇAR Y., KAZAZ S., ERASLAN İ. F., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2024). Response of Rose (Rosa damascena Mill.) Oil Components to Different Irrigation Water and Nitrogen Applications. ISUBU Journal of Agriculture Faculty, 19, 128-140.https://doi.org/10.54975/sduzfd.1597112
              • 2NIKZAD F. A., BAYDAR H. (2023). Aspir (Carthamus tinctorius L.) Bitkisinin Budanmasi ile Oluşturulan Tek Sap ve Tek Tabla Şeklindeki Morfolojik Tasarımın Büyüme ve Gelişme Özellikleri ile Tarimsal Potansiyeli Üzerine Etkisi. Isparta Uygulamali Bilimler Universitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18, 40-49.https://doi.org/10.54975/isubuzfd.1260726
              • 3BAYDAR H., ERBAŞ S. (2021). Türkiye, Bulgaristan, İran ve Hindistan Orijinli Gül Yağlarında Uçucu Yağ Bileşenlerinin Uluslararası Standarda Uygunluklarının Karşılaştırılması. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 16, 280-286.
              • 4KARA N., BAYDAR H. (2021). The alkaloid content of poppy (Papaver somniferum L.) varieties in Turkey by their correlation and path coefficient relationships. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, 5, 450-455.https://doi.org/10.31015/jaefs.2021.4.3
              • 5KARA N., ERBAŞ S., BAYDAR H. (2021). A research on rejuvenation pruning of lavandin (Lavandula x intermedia Emeric ex Loisel.). Ege Universitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 58, 25-31.https://doi.org/10.20289/zfdergi.685521
              • 6TUĞLU Ü., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2021). Distilasyon Yöntemlerinin, Sürelerinin ve Fraksiyonlarının Kekik (Origanum onites L.) Uçucu Yağ Oranları ve Bileşenleri Üzerine Etkisi. Journal of the Institute of Science and Technology, 11, 3195-3202.https://doi.org/10.21597/jist.810615
              • 7KARA N., BAYDAR H., ÇAKAN S. (2020). Mikrodalga destekli distilasyon ve ekstraksiyon metotlarının rezene (Foeniculum vulgare Mill.) ve anason (Pimpinella anisum L.) meyvelerinin uçucu yağ oranına etkisi. Mediterranean Agricultural Sciences, 33, 117-122.https://doi.org/10.29136/mediterranean.574514
              • 8BAYDAR H., AVCU F. (2020). Yayla Kekiği (Origanum minutiflorum O. Schwarz et. P.H. Davis)’nin Farklı Biçim Dönemlerinde Uçucu Yağ İçeriği ve Bileşenleri. Türk Biim ve Mühendislik Dergisi, 2, 31-37.
              • 9KARA N., GÜRBÜZER G., BAYDAR H. (2019). A Study on Vase Life of Dry Bundle Flower in Lavender. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 6, 822-825.https://doi.org/https://doi.org/10.30910/turkjans.633608
              • 10ÜMMÜ T., BAYDAR H. (2019). Tıbbi Adaçayı (Salvia officinalis L.)’nda Klon Seleksiyonu ile Geliştirilmiş B-Klonlarının Tarımsal ve Teknolojik Özellikleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 23, 452-456.https://doi.org/10.19113/sdufenbed.514564
              • 11AKDAŞ M., BAYDAR H. (2018). Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.)’nden Farklı Çözücü Ekstraksiyonları ile Elde Edilen Konkret ve Absolütün Verimlilik ve Koku Analizleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 22, 149-155.https://doi.org/10.19113/sdufbed.12704
              • 12KARAKUŞ M., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2017). Tıbbi Adaçayı (Salvia officinalis L.) Populasyonundan Geliştirilen Klonların Verim ve Uçucu Yağ Özellikleri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 26, 99-104.https://doi.org/10.21566/tarbitderg.359374
              • 13UÇAR Y., KAZAZ S., ERASLAN İ. F., BAYDAR H. (2017). Empirical Models Likely to Be Used to Estimate the Evapotranspiration of Oil Rose (Rosa damascena Mill.). Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12, 1-10.
              • 14BAŞYİĞİT M., BAYDAR H. (2017). Tıbbi Adaçayı (Salvia officinalis L.)’nda Farklı Hasat Zamanlarının Uçucu Yağ ve Fenolik Bileşikler ile Antioksidan Aktivite Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 21, 131-137.https://doi.org/10.19113/sdufbed.55736
              • 15ERBAŞ S., BAYDAR H. (2017). Aspir (Carthamus tinctorius L.)’de yaprak dikenliliği ve çiçek renginin genetiği. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 32, 244-248.https://doi.org/10.7161/omuanajas.321085
              • 16BAYDAR H., ERBAŞ S. (2016). Aspir (Carthamus tinctorius L.) de verim yağ ve oleik asit içeriği yüksek hat geliştirme ıslahı. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 25, 155-161.
              • 17KESKİN S., BAYDAR H. (2016). Umbelliferae familyasından bazı önemli kültür türlerinin Isparta ekolojik koşullarında tarımsal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 20, 133-141.https://doi.org/10.19113/sdufbed.86008
              • 18BAYDAR H., ERBAŞ S. (2016). Yağ gülü (Rosa damascena Mill.) nde tepe boşluğu katı faz mikro ekstraksiyonu HS-SPME ve konvansiyonel su distilasyonu yöntemleri ile elde edilen uçucu bileşenlerin karşılaştırılması. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 20, 27-36.https://doi.org/10.19113/sdufbed.14857
              • 19ERBAŞ S., ALAGÖZ M., BAYDAR H. (2015). Yağ Gülü Rosa damascena Mill nün çiçek morfolojisi ve polen canlılığı üzerine bir araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10, 40-50.
              • 20SARIBAŞ R., ASLANCAN H., DAĞISTANLIOĞLU H., BAYDAR H. (2013). Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.)’nde Çırpma Budama Yüksekliğinin Gül Yağı Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 17, 28-31.https://doi.org/10.19113/sdufbed.82301
                • Ulusal Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
                • 1BAYDAR H. (2024). Isparta'nın Coğrafi İşaretli Sembol Ürünü: Yağ Gülü. TİNGADER Türkiye, 7, 96-105.
                • 2GÜNEŞ D., BAYDAR H. (2024). Dünya'nın Yetim, Türkiye'nin Öksüz Bitkisi: Susam. HarmanTime, 139, 80-84.
                • 3GÜNEŞ D., BAYDAR H. (2024). Susamın tarımsal ve endüstriyel önemi ile üretim sorunlarına ilişkin çözüm önerileri. HarmanTime, , 30-35.
                • 4BAYDAR H., ERBAŞ S., ŞANLI A., KARA N. (2019). Yağ Gülünün Damıtma Atığı Olan Posanın Element İçeriği ve Değerlendirme Olanakları Üzerine Bir Araştırma. Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi, 1, 1-4.
                • 5BAYDAR H., ERBAŞ S. (2018). Her Yönüyle Yağ Gülü ve Isparta Gülcülüğü. PLANT, , 98-108.
                • 6BAYDAR H., TELCİ İ. (2015). Tıbbi ve aromatik bitkilerde ıslah tohumluk tescil ve sertifikasyon. TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği Dergisi, 5, 12-21.
                  • Ulusal Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayın
                  • 1BAYDAR H. (2024). Cumhuriyetin 100. Yılında Çiftçilerimiz ve Köylerimiz. HarmanTime, .
                    • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
                    • 1ERBAŞ S., BAYDAR H., HATİPOĞLU H., KOÇ H., BABAOĞLU M., KÖSE A. (2023). Genotypic and environmental variability and stability of seed yield, oil content and fatty acids in high-oleic and high-linoleic safflower (Carthamus tinctorius L.) lines and cultivars. Czech Academy of Agricultural Sciences, 60.https://doi.org/10.17221/113/2022-CJGPB
                    • 2ERBAŞ S., BAYDAR H., HATİPOĞLU H., KOÇ H., BABAOĞLU M., KÖSE A. (2023). Genotypic and environmental variability and stability of seed yield, oil content and fatty acids in high-oleic and high-linoleic safflower (Carthamus tinctorius L.) lines and cultivars. Czech Academy of Agricultural Sciences, 60, 110-115.https://doi.org/10.17221/113/2022-CJGPB
                    • 3KARA N., BAYDAR H. (2021). The influence of sowing and planting seedlings at different dates in autumn on the yield and quality of the opium poppy (Papaver somniferum L.). Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 21, 1-6.https://doi.org/10.1016/j.jarmap.2020.100290
                    • 4KARA N., GÜRBÜZER G., BIYIKLI M., BAYDAR H. (2021). Effect on Yield and Some Quality Characteristics of Seed Harvest at Different Stages of Maturity in Nigella sativa L.. Journal of Agricultural Sciences, 27, 341-346.https://doi.org/10.15832/ankutbd.657045
                    • 5KARA N., BAYDAR H. (2020). The floral and scent characteristics of lavandin from the micropropagation and cutting propagation. Turkish Journal of Field Crops, 25, 114-121.https://doi.org/10.17557/tjfc.831884
                    • 6ÖZKAYA S., ERBAŞ S., ÖZKAN O., BAYDAR H., AKSU T. (2018). Effect of supplementing milk replacer with aromatic oregano (Oreganum onites L.) water on performance, immunity and general health profiles of Holstein calves. Animal Production Science, 58, 1892-1900.https://doi.org/10.1071/AN16574
                    • 7KARA N., BAYDAR H. (2018). Examining of Relationships Among Traits Using Correlation, Path and Principal Components Analysis Methods in Turkish Opium Poppy (Papaver somniferum L.) Cultivars. Tarım Bilimleri Dergisi, 24, 286-295.https://doi.org/10.15832/ankutbd.446462
                    • 8ERBAŞ S., KÜÇÜKYUMUK Z., BAYDAR H., ERDAL İ., ŞANLI A. (2017). Effects of different phosphorus doses on nutrient concentrations as well as yield and quality characteristics of lavandin (Lavandula × intermedia Emeric ex Loisel. var. super). Turkish Journal of Field Crops, 22, 32-38.https://doi.org/10.17557/tjfc.301797
                    • 9BAYDAR H., GÖKTÜRK B. N. (2017). Essential Oils and Phenolic Compounds, Antiradical and Antioxidant Activities of Distillation Products in Oil-bearing Rose (Rosa damascena Mill.). Journal of Agricultural Sciences, 23, 1-9.
                    • 10UÇAR Y., KAZAZ S., ERASLAN İ. F., BAYDAR H. (2017). Effects of different irrigation water and nitrogen levels on the wateruse rose flower yield and oil yield of Rosa damascena. Agricultural Water Management, 182, 94-102.https://doi.org/10.1016/j.agwat.2016.12.004
                    • 11ERBAŞ S., BAYDAR H. (2016). Variation in Scent Compounds of Oil Bearing Rose (Rosa damascena Mill.) Produced by Headspace Solid Phase Microextraction Hydrodistillation and Solvent Extraction. Records of Natural Products, 10, 555-565.
                    • 12BAYDAR H., ERBAŞ S., KAZAZ S. (2016). Variations in floral characteristics and scent composition and the breeding potential in seed derived oil bearing roses Rosa damascena Mill. TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY, 40, 560-569.https://doi.org/10.3906/tar-1512-57
                    • 13KARA N., KATAR D., BAYDAR H. (2015). Yield and quality of black cumin (Nigella sativa L.) populations: The effect of ecological conditions. Turkish Journal Of Field Crops, 20, 9-14.https://doi.org/10.17557/.23190
                    • 14GÜL M., KAZAZ S., BAYDAR H., BEKİR S. Ş. (2015). A Study about technical economical situation problems and improvement of oil rose Rosa damascena Mill in Turkey. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 18, 613-626.https://doi.org/10.1080/0972060X.2014.998723
                    • 15KÜÇÜKYUMUK Z., ERBAŞ S., ERDAL İ., BAYDAR H., ERASLAN F. (2015). Effect of different nitrogen doses on plant growth quality characteristics and nutrient concentrations of lavandin Lavandula intermedia Emeric ex Loisel var Super A. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 18, 36-43.
                    • 16KARA N., BAYDAR H. (2013). Determination of lavender and lavandin cultivars Lavandula sp containing high quality essential oil in Isparta Turkey. Turkish Journal of Field Crops, 18, 58-65.
                    • 17GÖKTÜRK B. N., BAYDAR H. (2013). Phenolic compounds antiradical activity and antioxidant capacity of oil bearing rose Rosa damascena Mill extracts. Industrial Crops and Products, 41, 75-380.
                    • 18BAYDAR H., KULEAŞAN H., KARA N., SEÇİLMİŞ C. H., SÜLEYMAN K. (2013). The effects of pasteurization ultraviolet radiation and chemiclal preservatives on microbial spoilage and scent composition of rose water. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 16, 151-160.
                    • 19BAYDAR H., SANGÜN M. K., ERBAŞ S., KARA N. (2013). Comparison of aroma compounds in distilled and extracted products of sage Salvia officinalis L. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 16, 39-44.
                    • 20KARA N., BAYDAR H. (2013). Influence of distillation time and fractions on essential oil content and composition of lavandin Lavandula x intermedia Emeric ex Lois. Research on Crops, 14, 1128-1134.
                    • 21OKTAV B. M., BAYDAR H., EZGİ A. (2013). Ecofriendly natural dyeing of woollen yarn using mordants with enzymatic pretreatments. The Journal of The Textile Institute, 105, 559-568.https://doi.org/10.1080/00405000.2013.827391
                    • 22KARA N., BAYDAR H. (2012). Effects of different explant sources on micropropagation in lavender Lavandula sp. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 15, 250-255.
                    • 23KARA N., BAYDAR H. (2012). Morphogenetic ontogenetic and diurnal variabilties of hyssop Hyssopus officinalis L. Research on Crops, 13, 661-668.
                    • 24KARA N., BAYDAR H. (2012). Essential oil contents and composition of lavanders and lavandins cultivated in Turkey. Research on Crops, 13, 675-681.
                    • 25Elseemaan T., Albatal N., BAYDAR H., Almaarri K. (2011). Genetic diversity and qualitative variation of Rosa damascena in Syria. International Journal of Agricultural Research, 6, 429-436.
                    • 26KAZAZ S., ERBAŞ S., BAYDAR H. (2010). Breaking seed dormancy in oil rose Rosa damascena Mill by microbial inoculation. African Journal of Biotechnology, 9, 6503-6508.
                    • 27ÖZKAN G., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2010). The influence of harvest time on essential oil composition phenolic constituents and antioxidant properties of Turkish oregano Origanum onites L. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90, 205-209.
                    • 28KAZAZ S., ERBAŞ S., BAYDAR H., DİLMAÇÜNAL T., KOYUNCU M. A. (2010). Cold storage of oil rose Rosa damascena Mill flowers. Scientia Horticulturae, 126, 284-290.
                    • 29ŞANLI A., KARADOĞAN T., TONGUÇ M., BAYDAR H. (2010). Effects of caraway Carum carvi L seed on sprouting of potato Solanum tuberosum L tubers under different temperature conditions. Turkish Journal of Field Crops, 15, 54-58.
                    • 30KAZAZ S., ERBAŞ S., BAYDAR H. (2009). The effects of storage temperature and duration on essential oil content and composition oil rose Rosa damascena Mill. Turkish Journal of Field Crops, 14, 89-96.
                    • 31KAZAZ S., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2009). Variaitions in chemical compositions of Rosa damascena Mill and Rosa canina L fruits. Czech. J. Food. Sci., 27, 178-184.
                    • 32BAYDAR H., SÜLEYMAN K. (2009). Scent composition of essential oil concrete absolute and hydrosol from lavandin Lavandula x intermedia Emeric ex Loisel. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 12, 131-136.
                    • 33BAYDAR H., ÖZKAN G., ERBAŞ S., ALTINDAL D. (2009). Yield chemical compasition and antioxidant properties of extracts and essential oils of sage and rosemary depending on seasonal variations. Acta Horticulturae, 862, 383-389.
                    • 34BAYDAR H., SCHULTZ H., KRUGER H., ERBAŞ S., KİNECİ S. (2008). Influence of fermentation time hydro distillation time and fractions on essential oil composition of Damask rose Rosa damascena Mill. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 11, 224-232.
                    • 35ERBAŞ S., BAYDAR H. (2008). Effect of harvest time and drying temperature on essential oil content and composition in lavandin Lavandula x intermedia Emerice x Loisel Turkish Journal of Field Crops 13 1 24 31. Turkish Journal of Field Crops, 13, 24-31.
                    • 36ARABACI O., BAYRAM E., BAYDAR H., SAVRAN A. F., KARADOĞAN T. (2007). Chemical composition yield and contents of essential oil of Lavandula hybrida Reverchon grown under different nitrogen fertilizer plant density and location. Asian Journal of Chemistry, 19, 2184-2192.
                    • 37ERDAL İ., BAYDAR H. (2005). Deviations of some nutrient concentrations in different parts of safflower cultivars during growth stages. Pakistan Journal of Botany, 37, 601-611.
                    • 38BAYDAR H. (2005). Breeding for the improvement of the ideal plant type of sesame. Plant Breeding, 124, 263-267.
                    • 39BAYDAR H., GÖKTÜRK B. N. (2005). The effects of harvest date fermentation duration and Tween 20 treatment on essential oil content and composition of industrial oil rose Rosa damascena Mill. Industrial Crops and Products, 21, 251-255.
                    • 40GÖKTÜRK B. N., BAYDAR H., THOMAS D. (2004). Analysis of genetic relationships among Rosa damascena plants grown in Turkey by using AFLP and microsatellite markers. Journal of Biotechnology, 111, 263-267.
                    • 41BAYDAR H., SAĞDIÇ O., ÖZKAN G., KARADOĞAN T. (2004). Antibacterial activity and composition of essential oils from Origanum Thymbra and Satureja species with commercial importance in Turkey. Food Control, 15, 169-172.
                    • 42ÖZKAN G., SAĞDIÇ O., GÖKTÜRK B. N., BAYDAR H. (2004). Note Antioxidant and antibacterial activities of Rosa damascena flower extracts. Food Science and Technology, 10, 277-281.
                    • 43BAYDAR H., KARADOĞAN T. (2004). The Effects of volatile oils on potato sprout growth. Potato Research, 46, 1-8.
                    • 44BAYDAR H., GÖKMEN O. Y. (2003). Hybrid seed production in safflower Carthamus tinctorius L following the induction of male sterility by gibberellic acid. Plant Breeding, 122, 459-461.
                    • 45ARIDOĞAN B., BAYDAR H., KAYA S., DEMİRCİ M., ÖZBAŞAR D., MUMCU E. (2002). Antimicrobial activity and chemical composition of some essential oils. Archives of Pharmacal Research, 25, 860-864.
                    • 46BAYDAR H., MARQUARD R., TURGUT İ. (1999). Pure line selection for improved yield oil content and different fatty acid composition of sesame Sesamum indicum L. Plant Breeding, 118, 462-464.
                      • Uluslararası Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
                      • 1BAYDAR H., ÇELİKKOL A. U., KAZAZ S., ERBAŞ S., GÖKTÜRK B. N. (2021). Floral and Molecular Characterization of Gamma Rays Induced Mutants in Oil-Bearing Rose (Rosa damascena Mill.). Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics, 7, 21-33.
                        • Ulusal Hakemsiz (Diğer) bilimsel dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
                        • 1BAYDAR H. (2019). Türkiye'de Bitki Islahı ve Tohumculuğun Serüveni. HarmanTime, , 44-54.
                        • 2BAYDAR H. (2018). Kokunun Serüveni: Bitkiden Esansa, Esanstan Parfüme. HarmanTime, , 66-70.
                        • 3BAYDAR H. (2015). Yağ gülü tarımı ve endüstrisi. HarmanTime, .
                          • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                          • 1BIYIKLI M., ERDOĞAN Ü., ÖZMEN Ö., AKCAN E. P., KARADOĞAN T., BAYDAR H. (2023). Ceviz Posası Atıklarının Ratlarda Yara İyileştirici Etkisinin Belirlenmesi. II.International Edirne Red Symposium, Ekim 2-5, Edirne.
                          • 2BIYIKLI M., ERDOĞAN Ü., ÖZMEN Ö., KARADOĞAN T., TUĞLU Ü., BAYDAR H. (2023). Kökboya Ekstraktı İlaveli Kremin Ratlarda Yara İyileşitrici Etkisinin Belirlenmesi. II.International Edirne Red Symposium, Ekim 2-5, Edirne.
                          • 3ERBAŞ S., BAYDAR H., TUĞLU Ü., MUTLUCAN M. (2022). The characterization of yield and quality caharacters of advanced safflower genotypes in the F7 generation. 9th International Conference on Agriculture, Animal Sciences and Rural Development, Mart 19-19, Burdur, 539-552.
                          • 4ERBAŞ S., BAYDAR H. (2018). Evaluation of wate pulp and pulp water after distillation and extraction in oil-bearting rose. 4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, Ekim 2-4, İzmir.
                          • 5ERBAŞ S., BAYDAR H. (2015). Potential line development with high seed yield, oil yield and oleic acid by hybridization breeding in safflower (Carthamus tinctorius L.). II. International Plant Breeding Congress and EUCARPIA - Oil and Protein Crops Section Conference, Kasım 1-5, Antalya.
                            • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                            • 1KIRICI S., BAYRAM E., TANSI L. S., ARABACI O., BAYDAR H., TELCİ İ., İNAN M., KAYA D. A., ÖZEL A. (2020). Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretiminde Mevcut Durum ve Gelecek. Türkiye Ziraat Mühendisliği IX. Teknik Kongresi, Ocak 15-17, Ankara, 505-528.
                            • 2TUĞLU Ü., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2016). Kekik (Origanum onites L.) te Damıtma Yöntemi Süresi ve Fraksiyon Dilimlerinin Uçucu Yağ Oranı ve Bileşenleri Üzerine Etkisi. III. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, Ekim 4-6, Antalya.
                            • 3BAYDAR H., ERBAŞ S. (2015). Aspir (Carthamus tinctorius L.) de Verim Yağ ve Oleik Asit İçeriği Yüksek Hat Geliştirme Islahı. 11. Tarla Bitkileri Kongresi, Eylül 7-10, Çanakkale.
                            • 4KARADOĞAN T., ŞANLI A., BEKİR T., ÖZÇELİK H., BAYDAR H. (2015). Göller Yöresinde Yer Alan Isparta ve Burdur İllerinde Apiaceae Familyasına Dâhil Bitki Türlerinin Tespiti ve Yayılış Alanlarının Belirlenmesi. II. Ulusal Botanik/Bitki Bilimi Kongresi, Ağustos 25-28, Afyonkarahisar.
                              • Ulusal toplantıda Davelli Konuşmacı Olarak yapılan Sunum
                              • 1Arıoğlu H., Kolsarıcı Ö., KURT O., Aslan M., İŞLER N., GÖKSOY A. T., BAYDAR H., ÖZER H., UZUN B., ÖNEMLİ F., KAYA Y., SİNCİK M., ÖZTÜRK Ö., TUNÇTÜRK R., ÖZTÜRK E., İLKER E., ARSLANOĞLU Ş. F., AYTAÇ S., ZAİMOĞLU O. F. B., kurt c., Çubukçu P., bakal h. (2020). YAĞLI TOHUMLAR ÜRETİMİNDE MEVCUT DURUM ve GELECEK. Türkiye Ziraat Mühendisliği IX Teknik Kongresi, Ocak 9-10, 419-438.
                                • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                                • 1BAYDAR H., ERBAŞ S., Sarı K. (2018). Determination of flower and scent characteristics in oil-bearing rose (Rosa damascena Mill) genotypes derived from mutation breeding. 4th International Symposum of Medicinal and Aromatic Plants, Ekim 2-4, İzmir.
                                • 2KARA N., ERBAŞ S., BAYDAR H. (2017). THE EFFECT OF SEAWATER USED FOR HYDRODISTILLATION ON ESSENTIAL OIL YIELD AND COMPOSITION OF OIL-BEARING ROSE (ROSA DAMASCENA MILL.). ULUSLARARASI TIBBİ ve AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ (TABKON’2017), Mayıs 9-12, Konya.
                                • 3AYDIN G., BAYDAR H., ERBAŞ S., YAŞAR B. (2016). Farklı gül yaprakbiti Macrosiphum rosae L Hemiptera Aphididae populasyon yoğunluklarının yağ gülü Rosa damascena Miller ve süs Gülü Rosa sp L Rosales Rosaceae uçucu yağ bileşenleri üzerine etkisi. Uluslararası Katılımlı Türkiye VI. Bitki Koruma Kongresi, Eylül 5-8, Konya.
                                • 4BAYDAR H. (2015). Agro Industrial and Bio Nano Technological Developments in Mohammedi Rose. First conference on tissue cultured damask rose investment opportunities, Ağustos 18-21, Tahran.
                                  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                                  • 1BAYDAR H. (2018). Biodiversity, Bioconservation and Bio-utilization of Medicinal and Aromatic Plants (MAPs) in Turkey. The 4th Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB-2018), Temmuz 3-6, Kiev.
                                  • 2BAYDAR H., KARADOĞAN T., ÖZÇELİK H. (2018). Essential Oil Yield and Composition of Lamiaceae Speciesin the Flora of Lakes Region (Turkey). The 4th Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB-2018), Temmuz 3-6, Kiev.
                                  • 3BAYDAR H., ÇELİKKOL A. U., KAZAZ S., ERBAŞ S., GÖKTÜRK B. N. (2017). Analysis of gamma ray-induced oil-bearing rose (Rosa damascena Mill.) mutants by simple sequence repeats (SSRs). The 3rd International Conference on Agricultural and Biological Sciences (ABS 2017), Haziran 26-29, Qingdao.
                                  • 4GÖKTÜRK B. N., ARAS A. Ö., DEMİRCİ T., BAYDAR H. (2017). Effects of brassinosteroid applications on root growth and secondary metabolite production in madder (Rubia tinctorum) root cultures. The 3rd International Conference on Agricultural and Biological Sciences (ABS 2017), Haziran 26-29, Qingdao.
                                  • 5BAYDAR H., ARABACI O. (2016). Essential oil content and composition of some oregano species Origanum spp cultured in Denizli district of Turkey. 6th International Congress of Aromatic and Medicinal Plants (CIPAM 2016), Mayıs 29-1, 209.
                                  • 6KESKİN S., BAYDAR H., ERBAŞ S. (2016). Umbelliferae seeds or fruits are good sources for fixed oil and petroselinic acid. 6th International Congress of Aromatic and Medicinal Plants (CIPAM 2016), Mayıs 29-1, 134.
                                  • 7ÖZKAYA S., ERBAŞ S., ÖZKAN O., BAYDAR H., AKSU T. (2015). The Use of Aromatic Water of Oregano Origanum onites L as Feed Additives in Calves Diets. VI. International Scientific Agricultural Symposium, AGROSYM, Ekim 15-18, Joharina.
                                  • 8ÖZKAYA S., ERBAŞ S., ÖZKAN O., BAYDAR H., AKSU T. (2015). The use of the aromatic waters of Oregano Origanum onites L as feed additives in calces diets. 6. International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2015”, Ekim 15-18, Jahorina, 699.
                                    • Ulusal Hakemsiz bilimsel veya mesleki dergilerde yayın veya editör kurulu üyeliği
                                    • 1BAYDAR H. (2018). Harman Time. İstanbul, Harman Yayıncılık.
                                      • Ulusal Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde yayın veya editör kurulu üyeliği
                                      • 1BAYDAR H. (2018). Derim. Antalya, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü.