Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesine Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Potansiyeli Raporu ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve beraberinde heyet tarafından OSB yönetim kuruluna sunuldu.

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde yatırım için cazibesini artıracak adımların atılmasında üniversitemizin katkısı tartışıldığı toplantıda sırası ile kendi enerjisini üreten OSB, dijitalleşen OSB ve ihtisaslaşan OSB konuları ele alındı.

Organize sanayi bölgesi için geliştirilen strateji hedefinin ilk basamağı olan kendi enerjisini üreten OSB ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünün Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yenilenebilir Enerji potansiyelini araştırdığı çalışmaya göre Tüm organize sanayi bölgesinde yaklaşık 22 MW OSB çatılarına kurulacak elektrik üretim kapasitesi olduğu 8.04.2020 tarihli dosyası ile raporlanmıştır. Bu potansiyelin hayata geçirilmesinde yapılacak işbirlikleri görüşülerek değerlendirmeler yapılmıştır. Toplantıda Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu, Birleşik iş adamları derneği başkanı İsmail Gönen (İSBİAD) ve üyeleri ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cenk Bayrakcı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özel ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kabul ve öğretim üyeleri hazır bulunmuşlardır.

Yayın Tarihi: 16.7.2020
Yayınlayan: MEDYAMER