Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü  "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanyaya Ispartalı Uygulanalı Bilimler Üniversitesi de Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nda düzenlenen törenle destek verdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi saat: 11.11’de başlayan törene başta Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu olmak üzere, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkan Şükrü Başdeğirmen, ISUBU Rektörü Prof.Dr.İbrahim Diler, Kara Havacılık Okul Komutanı Albay Alper Naldöken, Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, İSUBÜ Orman Fakültesi öğrencileri ve İSUBÜ idari personeli, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törendeki konuşmasında, bugün bir çevre şenliği yaşandığını söyleyen Vali Seymenoğlu, tıpkı atalarımızın, bizlerin nefes alabilmesi için diktiği fidanlar gibi kendilerinin de gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak adına bugün bir araya geldiklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından ağaç dikim sahasında fidanlar toprakla buluştu. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, rektör yardımcıları, genel sekreter , ISUBÜ idari ve akademik kadro ile  öğrencileri fidanlarını dikip kampanyaya canıgönülden destek vermiş oldu. ISUBÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler de törene katılarak fidanlarını toprakla buluşturdular.

Yayın Tarihi: 11.11.2019