Tarım Eğitiminin 173. Yıldönümü Kutlama Mesajı

10 Ocak 1846 yılında İstanbul Ayamama Çiftliğinde açılan ilk Ziraat mektebi ile başlayan tarımsal öğretimimiz, 173 yıllık bir süreç içerisinde ülkemizin dört bir yanına yayılan yüzlerce kurumu ve binlerce öğrencisi ve akademisyeni ile büyük bir camiaya dönüşmüştür. Emeği geçen herkese Üniversitem adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Bugün ülkemiz sahip olduğu genç nüfusu, tarıma elverişli ekolojisi, dinamik özel sektörü ve bilgili akademisyenleri sayesinde Dünyanın en büyük 7. Tarım üreticisi konumuna yükselmiştir. Ancak ülkemizin 2023 yılı tarım hedefi en büyük 5. Ülke konumuna yükselebilmektedir. Ülkemizin bu amaca ulaşabilmesinde bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada üstün gayretli çalışmamıza bağlıdır. Ülkemiz tarımına emek veren siz değerli akademisyenler, bilgili ve donanımlı tarım eğitimi alan gençliğimiz ve çalışkan köylümüz ile el ele vererek şüphesiz bu amaca ulaşılacaktır. Üniversitemiz, Tarım Bilimleri Teknolojileri Fakültemiz ve ilgili birimlerimiz ile bunun için her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum.
Tüm tarım emekçilerinin, değerli akademisyenlerinin sevgili öğrencilerimizin
TARIM EĞİTİMİNİN 173. YILINI ve TARIM BAYRAMINI tebrik ediyorum.

Prof.Dr. İbrahim DİLER
REKTÖR