Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda “Havacılıkta Yer Hizmetleri” Konferansı verildi

Yüksekokul konferans salonunda 28 Aralık 2018 Cuma Saat 14:00'de Çelebi Hava Servisi Isparta İstasyon Müdürü Akın Sülün ve Çelebi Hava Servisi A.Ş. Antalya Bölge Eğitim Müdürü Bülent İdem’in katılımıyla İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Planlaması kapsamında "Havacılıkta Yer Hizmetleri" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta havacılık ve yer hizmetleri sektörlerinin turizm açısından önemi ve Çelebi Hava Servisinin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Havaalanı yer hizmetlerine ilişkin kısa bir tanıtım filmiyle başlayan konferansta öğrencilerin kariyer planlamasına yönelik çeşitli çalışmalar içinde olduğunu belirten konuklar Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunda karşılaştıkları sıcak ortam ve öğrencilerin ilgisi nedeniyle gelecek yıllarda da işbirliği yapmak istediklerini belirttiler. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayarak havaalanı yer hizmetlerinde çalışma olanaklarını değerlendiren konuklar yabancı dil, etkin iletişim, karşılıklı güven ve gelişime açık özelliklere sahip bireylerin örgütlerin kariyer planlamasında önemli avantaja sahip olduğunu vurguladı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Demir’in konferansa katkıları için konuklara ve katılım sağladıkları için öğrencilere teşekkür konuşmasının ardından 2019 yaz sezonu için Antalya, Isparta, Uşak havaalanları başta olmak üzere Çelebi Hava Servisinin hizmet verdiği Türkiye’deki tüm havaalanlarında çalıştırılmak üzere iş başvurusu alındı.

Yayın Tarihi: 31.12.2018