study@isubu

Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisi (UMBD), yayınlandı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Uluborlu Meslek Yüksekokulu  tarafından hazırlanan, Mühendislik ve temel bilimler alanlarındaki bilimsel çalışmaları kabul eden Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisi’nin 2. sayısı çıktı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluborlu Meslek Yüksekokulu tarafından  2018 yılında yayın hayatına başlayan, mühendisliğin tüm disiplinlerindeki çalışmaları yayınlayan ve teşvik eden uluslararası hakemli bir dergi olan Uluborlu Mesleki Bilimler Dergisinin 2. sayısı çıktı.

Açık kaynak yayın politikasını benimseyen UMBD, yılda 2 kez (Aralık, Haziran) yayınlanıyor. Dergi, makaleleri sadece TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan Dergipark çevrimiçi (online) sistemi yoluyla kabul ediliyor. Yazarlar, Dergipark sistemi üzerinden yayın sürecini takip edebiliyor. Derginin değerlendirme süreci, hakemlere bağlı olarak her bir makale için en fazla 2 ay sürüyor. Derginin, yıl içerisindeki periyodik yayınlanma sayısını değiştirmeden ek olarak özel sayı/sayılar yayınlayabilecek. Dergiye gönderilen makaleler Türkçe veya İngilizce olarak kabul ediliyor. Dergide makale işleme ücreti veya herhangi bir gönderme ücreti bulunmuyor.

Dergiye gönderilen makalelerde kör hakemlik süreci uygulanırken, sunulan makalelerin inceleme sürecinin tüm adımlarında yazarlar hakem isimlerini yada hakemler yazar isimlerini bilmiyor. Bu nedenle, dergiye sunulan makalelerde; unvan, yazarların isimleri, kişisel teşekkür gibi bilgiler yer almasına müsaade edilmiyor.. Gönderilen makaleler öncelikle ön incelemeden geçirilirken, daha sonra ilgili alan editörü tarafından en az iki bağımsız hakeme gönderiliyor.

Dergiye Erişim için ;

Yayın Tarihi: 1.8.2019