Süleyman Demirel Üniversitesi koordinatörlüğünde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Isparta Girişimci Sanayici İş İnsanları Derneği ortaklığında oluşturulan ve 25 Mart 2019 tarihinde Ulusal Ajans tarafından 3 yıllığına akredite edilen “Isparta Erasmus + Konsorsiyumu” için personel ders verme ve öğrenci staj hareketliliklerinde kullanılmak üzere tahsis edilen hibelere ilişkin sonuçlar açıklandı.

Bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye Ulusal Ajansına konsorsiyum faaliyetleri için ayrılan bütçeden konsorsiyumumuza 11.900€’luk kurumsal destek hibesi ile birlikte toplam 52.650€’luk ek bütçe aktarılacaktır. İlgili hibenin 27.100€’luk miktarı Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bünyesinde öğrenim görmekte olan 18 öğrencinin staj hareketliliği yapmasına, 13.650€’su da 16 akademik personelin ders verme hareketliliğinde bulunmasına olanak sağlayacaktır. İlk aşamada toplam 34 kişinin yararlanacağını öngördüğümüz konsorsiyumda, her bir hareketlilik tipi için bu sayının iki üniversite arasında Doğruluk Beyan’ına sadık kalınarak eşit dağıtılması planlanmaktadır. Bununla birlikte iki kurumdan birinde talep yetersizliği olması durumunda, hibenin etkin kullanılabilmesi adına,  talep fazlası olan kurumun yedeklerine geçilecektir.

Konsorsiyum kapsamında gerçekleştirilecek hareketlilikler için her iki üniversite eşanlı olarak ilana çıkacak olup detaylar ilerleyen günlerde yayımlanacaktır.

2019 dönemi için konsorsiyumlara aktarılan hibe miktarlarını görmek için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 19.6.2019