Öğrenci ve Personel Kimlik Kartları Hakkında

Üniversitemiz ile Türkiye Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile öğrencilerimizin ve personelimizin kimlik kartları; banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi logosunu taşıyan bölümde bir Türk markası olan “Troy Kart” olarak, temassız bankamatik kart şeklinde basılacaktır.

Teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakalamış Türkiye’ye özel bu platform adını, “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nden aldı ve Türkiye: TR, Ödeme: O, Yöntemi: Y, harflerinden oluşan kısaltmayla “Troy” oldu.

Üniversitemizde kimlik kartı yerine de geçecek “Troy”logolu kimlik kartlarınız ile Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapıp, internet ve mobil alışverişinizde de güvenle kartınızı kullanabileceğiniz gibi temassız kart özelliği sayesinde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere anlaşmalı şehiriçi toplu taşıma araçları olan otobüs, tramvay gibi taşıtlarda da bilet yerine kullanabileceksiniz. Ayrıca temassız özelliğiyle de limitler dâhilinde alışverişlerinizi de şifre girmeye gerek kalmadan gerçekleştirebileceksiniz.

Banka ile yapılan görüşmelerde, yerli ve milli ödeme aracı olarak Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından piyasaya sürülen Troy logolu kimlik kartlarının, 25 Şubat - 1 Mart 2019 tarihleri arasında dağıtılacağı tarafımıza bildirilmiştir. Öğrencimizin ve personelimizin bilgilerine sunarız.

Yayın Tarihi: 12.2.2019