Biyolojik Çeşitlilik Ölçüm Süreçleri - Envanter, Veri Transferi Ve Hesaplama Teknikleri İsimli Etkinlik Tamamlandı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nün TÜBİTAK BİDEB 2237-A Kapsamında 6. Kez yürüttüğü “Biyolojik Çeşitlilik Ölçüm Süreçleri - Envanter, Veri Transferi ve Hesaplama Teknikleri” isimli etkinlik tamamlandı. Yüksek lisans, doktora öğrencisi ve 35 yaşını geçmemiş 175 araştırmacıya 'Katılım Sertifikası'' verildi. Proje, 17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Projede Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, konusunun uzmanı öğretim üyeleri eğitmen olarak görev aldılar.

ISUBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü, Prof. Dr. Kürşad ÖZKAN, “Biyolojik Çeşitlilik Ölçüm Süreçleri - Envanter, Veri Transferi ve Hesaplama Teknikleri Projesi''nin önemine vurgu yaptı. Yedi gün süren etkinlikte uygulamalı olarak biyolojik çeşitliliğe ait eşitlik, formül ve indislerin hesaplamaları gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca etkinlikte biyolojik çeşitliliğin hesaplanması, modellenmesi ve haritalanması üstüne yapılmış çalışmalar da anlatılarak konunun daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunulduğuna değindi.

Genç bilim insanlarına yönelik sundukları bu tarz eğitim projelerinin Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi çatısı altında yürütmeye devam edeceklerini bildirdi.

Yayın Tarihi: 24.10.2018
Okunma Sayısı: 2007